Rusya’ya bir yaptırım daha: Eurovision'dan atıldı!

Düzenleyen:
Rusya’ya bir yaptırım daha: Eurovision'dan atıldı!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın Grand-Prix'sinin 2022 takviminden çıkarılmasının ardından, Avrupa Yayın Birliği kararıyla Eurovision Şarkı Yarışması'ndan da çıkarıldı.

Her sene Avrupa'nın farklı ülkelerinde düzenlenen ve kıtanın en büyük müzik organizasyonu olarak lanse edilen Eurovision Şarkı Yarışması'nı düzenleyen Avrupa Yayın Birliği (AYB) bugün yaptığı açıklamayla, Rusya'nın önümüzdeki yarışmadan çıkarıldığını duyurdu. Formula 1 yönetimi de Rusya Grand-Prix'sinin 2022 takviminden çıkarıldığını açıklamıştı.

"TAVSİYE ÜZERİNE BU KARAR ALINDI"

Organizasyonun internet sitesinde yer alan duyuruda, Yönetim Kurulu'nun, Eurovision Referans Grubu'nun tavsiyesi üzerine bu kararı aldığı açıklandı. Avrupa Yayın Birliği'nin altındaki Referans Grubu adlı yapı, Eurovision Şarkı Yarışması'nın yürütülmesinden ve organizasyonundan sorumlu.

İzlanda, Finlandiya, Norveç ve Hollanda, Rusya'nın Eurovision'dan çıkarılması çağrısında bulunmuştu. Finlandiya hükümeti, Rusya'nın Eurovision'a katılması durumunda yarışmaya temsilci göndermeyeceklerini açıklamıştı.

Dünyanın en büyük televizyon etkinliklerinden Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl, İtalya’nın Turin kentindeki PalaOlimpico stadyumunda 14 Mayıs’ta düzenlenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...