Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Kaligrafist’in dünyası aydınlanıyor

‘Kaligrafist’in dünyası aydınlanıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’de kaligrafi sanatının önemli isimlerinden Yılmaz Özbek’in eserleri, sanatseverlerle buluştu, sanatı ilk defa kitaplaştı...

MURAT ÖZTEKİN

1987’de vefat eden grafik ve kaligrafi sanatçısı Özbek’in aynı zamanda tutkulu bir pul koleksiyoncusu olduğunu gözler önüne seren “Kaligrafist Yılmaz Özbek” adlı sergi, Kadırga Sanat Galerilerinde kapılarını açtı… Sergide, Özbek’in kendini devamlı yenileme gayesinde olduğu sanat hayatında, zarafetle yazdığı yazıların yanında grafiksel düzenlemeleri, geleneksel yazıları Latin harflerine adapte ettiği eserleri ve sanatına dair kullandığı malzemeler de görücüye çıktı.

‘Kaligrafist’in dünyası aydınlanıyor

Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Kaligrafist Yılmaz Özbek’ sergi katalog kitabı ise sanatçının eserlerinden oluşan ilk belgeleme özelliğini taşıyor. Özbek’in bilinmeyen birçok yönü, eserlerini yaparken kullandığı eskizleri, sanatıyla alakalı düşüncelerini aktardığı ses kayıtları gibi birçok veri, eserde yer alıyor. ‘Kaligrafist Yılmaz Özbek’ kaligrafi sergisi 20 Mart’a kadar açık kalacak.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...