Yırtılan kâğıtlardan ortaya çıkan eserler

Yırtılan kâğıtlardan ortaya çıkan eserler

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kâğıt kesme üzerine geliştirdiği teknikle tanınan sanatçı Halil Vurucuoğlu’nun eserlerini üretirken ortaya çıkan kâğıt atıkları yeni bir sergi olarak ortaya çıktı...

MURAT ÖZTEKİN

Vurucuoğlu’nun kâğıtları dönüştürerek çalıştığı ve sürdürülebilirliğe dikkat çektiği yeni eserlerinden meydana gelen “Hem Var Hem Yokmuş Gibi” adlı sergi, bugünlerde Anna Laudel’de görülebiliyor.

Yırtılan kâğıtlardan ortaya çıkan eserler

EKOLOJİK KRİZ VURGUSU

Vurucuoğlu bir araya getirdiği eserlerle artık sanatın gündeminden düşmeyen “ekolojik krizi” hem mahallî hem global olarak en hayati problemlerimizden biri olarak yorumluyor. Sanatçı üzerinde durduğu “var olma” veya “yok olmak” mefhumlarının yanı sıra, izleyiciye tam olarak neresi olduğunu bilmediği ama yeryüzünün muhtemelen yitip gitmiş yerlerini ya da belki bir zamanlar duyduğu huzuru hatırlatan formlar sunuyor. Her geçen gün yeni bir tabiat ya da kültürel bir değeri kaybetmenin acısını yansıtan, 12 bin yıldır el değmemiş bir tabiat harikası ‘Dipsiz Göl’ isimli eser de sergideki yerini alıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...