Gazeteler aslında birer sanat eseri!

Gazeteler aslında birer sanat eseri!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Gazete kâğıdından kolajlar, basında çıkmış bir görselin model olarak kullanıldığı resimler, gazete kâğıdı üzerine uygulanmış guaşlar, magazin dergisinde çıkmış fotoğraflardan hareketle üretilmiş baskılar... Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, bugünlerde merkezinde gazetelerin olduğu, “matbaa kokulu” sıra dışı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Annette ve Peter Nobel’in “Basın Sanatı” adını verdikleri koleksiyondan oluşturulan “Ve Şimdi İyi Haberler” adlı sergi, basın ve sanat arasındaki irtibatı ortaya koyuyor.

SON 150 YILIN RESMİ

Sergideki eserler, medya tarihinde son 150 yılın bilim, kültür ve siyasetteki en çarpıcı meselelerini gözler önüne seriyor. Sergi; metin ve haber ilişkisine, fotoğrafın bulunmasının toplumu nasıl şekillendirdiğine ve totaliter sistemlerin kitle iletişim araçları üzerindeki güçlü etkisine dikkat çekiyor. Sergide Alberto Giacometti, Aleksandr Rodchenko, Andy Warhol, Andreas Gursky, Barbara KrugerDavid Hockney gibi önemli isimlerin aralarında bulunduğu 164 sanatçının resim, fotoğraf, kolaj, yerleştirme, video gibi farklı araçlarla ürettiği 300’e yakın eser yer alıyor. Küratör Christoph Doswald “Burada basın sanatı kapsamında, en geniş anlamıyla basılı metin ve görselle ilişkisi olan sanat eserleri sergileniyor. Ki bunlar aslında ucuz, her gün yenilenen bir tüketim nesnesini, pahalı bir münferit parçaya dönüştürüyor” diyor. Sergi, 7 Ağustos’a kadar Pera Müzesinde açık kalacak.

Gazeteler aslında birer sanat eseri!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...