Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anadolu çiçekleri tuvalde açtı

Anadolu çiçekleri tuvalde açtı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ters lale, glayör, mine, sarı nevruz ve diğerleri… Anadolu’nun çiçekleri tuvalleri renklendirdi...

MURAT ÖZTEKİN

Farklı çiçekleri kendine has bir üslupla resmeden sanatçı Zeynep Öztürk’ün “Bakarken II” isimli sergisi bugünlerde Ekavart Gallery’de görülebiliyor. Sergide Anadolu’da yetişen 14 farklı çiçeğin hikâyesi ele alınıyor. Sanatçı Öztürk, ince detaylarla verdiği geometrik motifler ve renk ahenkleriyle insanı iç yolculuğa çıkarırken tabiat, tarih ve gelenekle birliktelik kuruyor.

Resim yapmaya devam ederken kelimelerin sihirli gücünü de kullanan sanatçı Öztürk, daha önce kaleme aldığı şiir kitabından mısralara da sergide yer veriyor. Zeynep Öztürk “Bir önceki sergimde aynı teknikle tarihî mekânları resmetmiştim. Şimdi de Anadolu’nun çiçeklerine ve kilim motiflerine odaklandım. Neden ikisini birleştirmeyeyim, diye kendime sordum. Zaten çiçekleri çok severim. Çıkış noktam bu oldu” diyor.  Sanatçı yazdığı şiir kitabını da hatırlatarak “Şiire ve resme beraber devam ediyorum. Burada resimlerimi şiirlerimle birlikte sunuyorum” ifadelerini kullanıyor. Öztürk, sergilenen eserlerinin satışıyla elde edilecek gelirin tamamının SMA’lı çocukların tedavisi ile EKAV Vakfının sanat dalında eğitim gören bursiyerlerine aktarılacağını söylüyor. “Bakarken II” 7 Mayıs 2022 tarihine kadar Beyoğlu’ndaki Ekavart Gallery’de görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...