Nadir seyahatnameler müzayedeye çıkıyor

Nadir seyahatnameler müzayedeye çıkıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Artam Antik AŞ antika ve nadir kitapları merkezine alan dikkat çekici bir müzayedeye imza atmaya hazırlanıyor.

MURAT ÖZTEKİN

“Nadir Kitap” başlığı altında 5-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek müzayedede, çoğu yüzlerce yıllık antika ve nadir kitaplar, seyahatnameler, eski İstanbul gravürleri, renkli taş baskılar, tarihî belgeler ve imzalı yayınların yanı sıra tarihî nesneler yer alacak. Açık artırma; Chenevard, De Valon, Poujoulat, Newton, Mac Fallane, Lady Blackwood ve Burckhard Barker gibi daha birçok Batılı gezgin ve araştırmacının Osmanlı topraklarına yaptıkları çeşitli gezilerin seyahatnamelerini de ihtiva ediyor. Müzayedenin öne çıkan parçalarından biri ise Grattan Geary’nin 1878 tarihli “Through Asiatic Turkey” adlı eseri. Kitap, yazarın Körfez ülkelerinden başlayıp İstanbul’da sonlanan seyahati üzerine kurulu.

İTTİHATÇI ESERLERİ

Müzayedenin enteresan kısımlarından birinde ise İttihatçılara ait nesneler ve belgeler yer alıyor. Enver Paşa’ya verilen madalya ve Cavit Bey’in terekesinden çıkan özel menü bu bölümde dikkat çekiyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...