Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaşıkçı Elması yerinde duruyor!

Kaşıkçı Elması yerinde duruyor!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Topkapı Sarayı Müzesi’nde bulunan tarihî Kaşıkçı Elması’nın çalındığına ve sahtesiyle değiştirildiğine dair sosyal medyada yer alan iddialara cevap geldi.

MURAT ÖZTEKİN

Dış Hazine Bölümünde açıklamalarda bulunan Topkapı Sarayı Daire Başkanı İlhan Kocaman “Şu anda eserimiz burada sergileniyor. Güvenliğiyle ilgili ya da başka bir konuda spekülasyon yapılamaz. Haberlerin kasıtlı olduğuna inanıyoruz. Bu dönem bunun gündeme gelmesi biraz da turizmi baltalamak için olduğu kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı. Kocaman, sahtecilik olduğunda dair iddialara “söz konusu değildir” diye cevap vererek sözlerine şöyle devam etti: Ortadaki elmasın yanında çevresindeki küçük değerli taşlar da her zaman tek tek sayılır. Mekânın yangın, hırsızlık gibi sistemleri sürekli kontrol ediliyor. Eserle ilgili bir çalışma olacaksa da bununla ilgili ayniyat birimi, zimmet sorumlusu, güvenlik birimi ve oluşturulan komisyon marifetiyle açılıp kapanır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...