Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de ilk: AKM'de senfonik konser ile dijital sanat harmanı

Düzenleyen:
Türkiye'de ilk: AKM'de senfonik konser ile dijital sanat harmanı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) içerisinde yer alan 'Türk Telekom Opera Salonu' için gala düzenlendi. Galaya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ın yanı sıra spor, siyaset, kültür ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Murat ÖZTEKİN

Türkiye’nin yeni kültür sanat noktası Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) ‘kalbi’nde yer alan Türk Telekom Opera Salonu, yapılan yenilemeden sonra renkli bir gala ile önceki gece kapılarını açtı. Geceye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da iştirak etti.

Galada sahne alan İstanbul Senfoni Orkestrası 'Türk Telekom Özel Performansı'nda, 12 parçalık repertuvarı icra etti. Şef Hasan Tura’nın yönettiği orkestraya; aralarında Mazhar Alanson’un da olduğu bazı sanatçılar eşlik etti. Alanson, seyircilere hasta olan grup arkadaşı Fuat Özkan’ın selamını ve dua isteğini iletti.

DİJİTAL SANAT GÖSTERİSİ GECEYE DAMGA VURDU

Orkestra performansı sırasında, salonun tamamına yansıtılan, yenilikçi sahne ve ışık tasarımıyla oluşturulan dijital sanat gösterisi, geceye damga vurdu. Türkiye’de ilk defa, bir senfoni orkestrası performansı dijital içerik ile harmanlandı.

Gösteri, orkestra tarafından seslendirilen 12 eserin hikâyelerinden ilhamla hazırlandı. Konuşma yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal da AKM’nin ana destekçisi olmaktan büyük gurur duyduklarını kaydederek "7 yıl sürecek desteğimiz ile yüksek teknoloji alanındaki birikimimizi millî kültürümüzün hizmetine sunacak olmanın heyecanı içindeyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...