Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnsanlığın dertlerini filmler anlatacak

İnsanlığın dertlerini filmler anlatacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Grand Pera Emek Sahnesinde 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak “Humanitarian Film Festival”de insani problemlerin sinemadaki yansımaları görülecek.

MURAT ÖZTEKİN

TRT, “Humanitarian Film Festival” (İnsani Film Festivali) projesini hayata geçiriyor... Mültecilik, açlık, savaş gibi insani meselelerin sinema sanatıyla ele alınacağı festival, 26-27 Mayıs tarihlerinde Grand Pera Emek Sahnesinde gerçekleşecek. İki günlük festival boyunca film gösterimlerinden söyleşilere kadar pek çok faaliyet yapılacak. Festivalle pek çok global insani sıkıntıya ışık tutulacak.

İnsanlığın dertlerini filmler anlatacak

Festivalde gösterilecek yapımlar arasında Mosayeb Hanaei’nin “Karanlıktan Önce” ve Abdullah Şahin’in “Krampon” adlı filmleri de var

DÜNYADAN 16 FİLM

Dünyanın dört bir yanından gelen filmlerin gösterileceği ve katılımcıları, film yapımcıları ve film endüstrisi profesyonelleriyle buluşturacak olan “Humanitarian Film Festival”, Türkiye, İran, Fransa, Kanada, İtalya, İspanya, Amerika ve Senegal gibi dünyanın farklı coğrafyalarından toplam 16 filme ev sahipliği yapacak. Film gösteriminin yanı sıra yarı finalist filmlerin yönetmenlerinin yer alacağı söyleşiler ve Ensar Altay, Suat Köçer, Mehmet Bahadır Er gibi isimlerle atölyelerin de gerçekleştirileceği festivalde ikinci günün sonunda ilk üçe giren filmlere ödüller verilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...