Yazının ustaları buluşuyor

Yazının ustaları buluşuyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Farklı yazı kültürlerini ve sanatları daha geniş kitlelere ulaştırma fikrinden yola çıkarak yeniden tasarlanan “Kaligrafist”, 2. Uluslararası Yazı Kültürü Festivali olarak İBB Kültür Dairesi Başkanlığı desteğiyle yarın başlayıp 3 Temmuz’a kadar devam edecek.

MURAT ÖZTEKİN

Sahasında uzman yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla yapılacak “Kaligrafist”; konferanslarla açılacak serginin yanı sıra, performanslar, atölyeler, saha gezileri, söyleşiler gibi faaliyetleri kapsıyor. Festivalin mekânları ise İBB Taş Oda-Sultanahmet, Barın Han, İBB Mahalle Evleri, Tarihî Yarımada Yazı Rotası, Karaköy Sahil Parkı ve Karaköy İstanbul Kitapçısı olacak. Önemli tabela ressamlarından Christoforos Tomas ve dünyanın önde gelen kaligraflarından Luca Barcellona festival çerçevesinde faaliyetlere katılacak sanatçılar arasında yer alıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...