Sanata ‘Zıpla’!

Sanata ‘Zıpla’!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatçı Ahmet Öğüt; enstalasyon, heykel, kolaj ve videolarını bir araya getirdiği “Jump Up!” (Zıpla) adlı sergisini Makedonya'daki Üsküp Çağdaş Sanat Müzesi’nde sanatseverlerle buluşturuyor.

MURAT ÖZTEKİN

SAHA’nın üretim desteği verdiği sergideki en dikkat çekici eser ise sergiye de ismini veren “Jump Up” adlı çalışma... Bu eserle seyirciler göz hizasından yukarıda yer alan eserleri bir trambolin kullanıp zıplayarak görebiliyor. Sanatseverleri eserlere farklı bir bakış açısıyla bakmaya davet eden eser, 1963’te Üsküp’te meydana gelen depremden sonra dünyanın dört bir yanından bağışlarla meydana getirilen Üsküp Çağdaş Sanat Müzesi koleksiyonundan ilham alınarak meydana getirildi. Sergide ayrıca Öğüt'ün farklı serilerinden eserler de bulunuyor. Serginin küratörlüğünü Mira Gakina ve Jovanka Popova üstleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...