Şizofren kişilerle çalıştı

Şizofren kişilerle çalıştı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sinema ve edebiyatta sayısız defa işlenen Rorschach psikolojik testi, fotoğraf sanatına da ilham kaynağı oldu...

MURAT ÖZTEKİN

Yaptığı foto manipülasyonlarla dikkat çeken fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, psikiyatrist Hermann Rorschach’ın kişilik testi olarak kullanılan Rorschach kartlarını ağır çekim fotoğraf tekniği ile birleştirerek, 43 parçadan oluşan yeni bir NFT koleksiyonuna imza attı. Turgut’un “Rorschach, Art is Insane” (Rorschach, Sanat Deliliktir) adını verdiği bu koleksiyonu sadece fotoğraf sanatına özel NFT konsepti ile sanatçılara eserlerini Web3 ortamında sergileme fırsatı sunan SEED.Photo platformunun lansmanında sergilendi ve tamamı açık artırmayla alıcı buldu. Projede 12 şizofreni hastasıyla birlikte çalıştıklarını söyleyen Turgut, “Fotoğrafların altında göreceğiniz metinlerin hepsi şizofren hastaların yorumları olacak” diye konuştu.

Şizofren kişilerle çalıştı

FOTOĞRAF SANATI NFT’YE YÖNELİYOR

Sorularımızı cevaplayan SEED.Photo’nun kurucularından İlter Yılmaz ise “Platform aslında standart NFT Pazar yerlerinden bir tanesi. Fakat diğerlerinden ayrı olarak link satmıyoruz, datayı direkt blockchain üzerine yazıyoruz. Dolayısıyla link değil doğrudan sanat eserini satın almış oluyorsunuz. Öte yandah sadece fotoğraf sanatçılarının işleri platformda yer alıyor. Bu bakımdan yenilikçi. Fotoğraf sanatı  da dijitalleşen dünyada NFT’ye yönelmek durumunda. Çünkü başka türlü eserleri tapulamanız söz konusu değil” diye konuşuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...