Nahid Sırrı'nın sanat yazıları kitapta toplandı

Nahid Sırrı'nın sanat yazıları kitapta toplandı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

"Sultan Hamid Düşerken" ve "Kıskanmak" gibi Türk edebiyatının büyük klasikleri arasında sayılan eserlere imza atan Nahid Sırrı Örik'in sanat yazıları, tozlu raflardan çıktı.

MURAT ÖZTEKİN

Nahid Sırrı, çeşitli gazete ve dergilerde sinemadan edebiyata, kent tarihinden sanatın farklı dallarına pek çok konuda kaleme almıştı. Kapı Yayınları tarafından okuyucuya kazandırılan "Resim Yazıları" adlı eser, yazarın 1928-1952 yılları arasında neşredilmiş olan resim sanatı üzerine yazılarını ilk defa bir araya getiriyor. Dönemin sanat ortamına dair şahitlikler, resim sanatının gelişimi, devletin üstlenmesi gereken rol, müzecilik ve resim tarihinin nasıl yazılabileceğine dair tavsiyeler kitaptaki yazılarda yer buluyor. Literatüre büyük katkı sağlayacak yaklaşımlar içeren bu metinler, Bahriye Çeri’nin sunuşuyla kitaplaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...