Tomris Oğuzalp'in hazin sonu...

Tomris Oğuzalp'in hazin sonu...

MAGAZİN Haberleri

Birçok dizide 'kötü kadın' karakterini canlandıran Tomris Oğuzalp sefalet içinde hayata veda etmişti.

Usta tiyatro sanatçısı Tomris Oğuzalp, 28 Ekim 2013 tarihinde 81 yaşında hayata veda etmişti. Çalıkuşu, Üvey Anne gibi dizilerle hafızalara kazınan ve son olarak da 'Beyaz Melek' filmiyle ustalığını sergileyen Tomris Oğuzalp'in sanat yaşamı ödüller ve başarılarla dolu. İşte usta sanatçının yükselişten çöküşe geçen hayatı...

Tomris Oğuzalp'in hazin sonu...

50 yıllık Devlet Tiyatrosu sanatçısı Tomris Oğuzalp'in, ustalık döneminde içler acısı bir hayat yaşadığı ortaya çıktı. 81 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı, zor ve çaresiz bir dönemden geçti. Bakırköy'de kirada oturduğu tek odalı evinde yaşam mücadelesi verdi. Arka arkaya geçirdiği ameliyatlar yüzünden yorgun düşen Tomris Oğuzalp, yatağından kalkamadı.

Tomris Oğuzalp'in hazin sonu...

Oğuzalp komşularının yardımı ile geçiniyordu. Bu dramın nedeni ise Emekli Sandığı'ndan aldığı maaşına kredi kartı borcu yüzünden haciz konulmuş olmasıydı. Emeklilik döneminde rahat etmeyi planlayan Oğuzalp'in bu duruma düşmesine ise yaptığı bir bağış neden oldu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde safra kesesi ameliyatı olan sanatçı, doktorunun istediği cihazı nbsp;bağışlamak için biriktirdiği 20 bin TL'nin üzerini kredi kartı ile tamamladı. Ancak kredi kartı borcunu bir türlü kapatmayı başaramayan Oğuzalp'in emekli maaşına bir süre sonra haciz konuldu.

Tomris Oğuzalp'in hazin sonu...

BORCUNU KAPATAMADI
Zor günlerinde onun en büyük destekçisi olan komşusu Handan Hanım, ünlü oyuncunun kredi kartı borcu yüzünden aylığı kesildiği için bu dramı yaşadığını belirtmişti. Ancak usta oyuncuyu ne borçları ne de kaldığı ev üzdü, en çok şikayetçi olduğu konu vefasızlıktı. Oğuzalp, "Sapasağlamsan o zaman senden iyisi yok. Ama zayıfladın mı sana yardım eden de olmuyor." demişti...

"BU DÜNYADAN GÖÇME VAKTİ GELDİ" nbsp;
Usta tiyatrocu, son röportajında, "Dürüst olmak gerekirse artık kendimi iyi hissetmiyorum. Bu dünyadan göçme vakti geldi" diyerek yürekleri burkmuştu.

Oğuzalp, şöyle konuşmuştu, "Artık ölmek istiyorum. Daha fazla yaşamak istemiyorum. Elden ayaktan düştüğüm için üzülüyorum. Biliyor musunuz, benim iyi zamanımı yaşayanlara da büyük üzüntü oluyorum. O günlerimi bilenler bu halimi görünce üzülüp sıkılıyorlar. Bense hayatım boyunca oynadığım kötü karakterlere inat, iyi ve sağlıklı hatırlanmak istiyorum. Onları hayalkırıklığına uğrattığım için canım acıyor." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...