Tıp Fakültesinin tozunu yutan ünlüler

Tıp Fakültesinin tozunu yutan ünlüler

MAGAZİN Haberleri

Sinema, dizi ya da müzik sektöründen tanıdığımız, kitaplarını okuyup heyecanlandığımız şöhretlerden bazılarının asıl mesleği doktorluk.

Kimi iki işi bir arada yürütüyor, kimi tamamen birini tercih etmiş durumda. Aralarında dünyada ses getiren operasyonlara imza atanlar da var.


Selma Ergeç
'Hatice Sultan' oyunculuk için tıbbı bıraktı.Babası bir doktor olan Ergeç, birçok genç kız gibi babasını örnek aldı. Almanya'da 1998 yılında Münster Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. 3 yıl okuduktan sonra eğitimini yarıda bırakarak Türkiye'ye döndü. “Ben bu işi yapmak istemiyorum” diyerek kulvar değiştirdi ve 'Böyle mi Olacaktı' dizisiyle oyunculuğa başladı. O da yetmedi fotomodellik yaptı, kliplerde oynadı. Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı Hatice Sultan rolüyle zirveye çıktı. Şu an bunun keyfini çıkarıyor.
Tıp Fakültesinin tozunu yutan ünlüler


Ferhat Göçer
İstanbul Tıp Fakültesi ve Devlet Konservatuarı Şan Bölümü mezunu. Göçer'in asıl isteği, Türk müziğini aldığı klasik eğitimle birleştirip dünyaya tanıtmaktı. Kendi adını taşıyan ilk albümünü 2005'te yayınladı. Şu an, Türkiye'nin tek şahsa özel senfoni orkestrası olan Metropol ile yeni şarkılarını söylemekte. Aynı zamanda cerrahlığa da devam ediyor. 
Tıp Fakültesinin tozunu yutan ünlüler

Cüneyt Arkın
Usta oyuncu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Askerliğini bitirdikten sonra Adana'da bir süre doktorluk yaptı. 1963'te Artist dergisinin yarışmasında birinci olunca Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı. Kariyerini uzun uzun anlatmaya gerek yok sanırım. Hâlen Türk sinemasının en yakışıklı ve efsane jönleri arasında. 
Tıp Fakültesinin tozunu yutan ünlüler

Mehmet Mutaf
Cerrahlıkta daha başarılı oldu
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Mutaf, 19 yıl önce yapmış olduğu 'Ayşa' şarkısıyla bir anda manşetlere çıktı. Birkaç albümden sonra popülaritesini kaybetti. Umduğunu bulamayınca tekrar doktorluğa döndü. Hekimlikte özellikle son yıllarda yaptıklarıyla şarkıcılıkta yakaladığı şöhreti geçti. Asiye Ergez'e yaptığı yüz operasyonuyla bütün dünyada çok konuşuldu. Yüz nakli değil hastanın dokularını kullanarak başarmıştı bunu çünkü. Bu da 'Tıp'ta yeni bir yöntemdi. 


Yasemin Bradley
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Bradley'i herkes Özdemir soy ismiyle tanıdı aslında. Uzun süre Kanal D'de ana haber bültenini sundu. Türkiye'yi sarsan 17 Ağustos depreminden çok etkilenince İngiltere'ye yerleşti. Psikoterapist Anthony Bradley ile evlenince kendini sağlıklı hayata adadı. Beslenme ve diyet üzerine eğitim gördü. Şimdi üç titri var; doktor, sunucu ve yazar. 


MUSTAFA ALTIOKLAR
Ameliyat masası yerine yönetmen koltuğunda Ünlü yönetmen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. 18 yıl hiç ara vermeden doktorluk mesleğini icra etti. Daha sonra yönetmen koltuğunu oturdu, sektöre yeni bir soluk getirdi. Sinemada olduğu kadar TV dizilerinde de büyük bir başarı yakaladı. İstanbul Kanatlarımın Altında, Ağır Roman, Asansör, O Şimdi Asker, Beyza'nın Kadınları, Lise Defteri, Kelebek Çıkmazı ve Behzat Ç. ilk akla gelenler...


Erol Köse
Tartışmasız en tartışmalı yapımcı. Hacettepe Tıp Fakültesi'nde okurken tesadüfen şov dünyasına girdi. Bir döneme damga vuran “Komedi Dans Üçlüsü”nün en matrak isimlerindendi. Grubun dağılmasıyla bu sefer şarkıcı Deniz Arcak'ın talebi üzerine yapımcı oldu. Ünlülere sataşmaları ve özel hayatıyla gündemden düşmedi.


TUNÇ OKAN
Diş hekimliğinden Altın Portakal'a...İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Bir süre hekimlik yaptıktan sonra oyunculuğa geçti. 1974 yılında 'Otobüs' filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. Başrolünü Tuncel Kurtiz'le paylaştığı film, uzun süre yasaklı olduğu için izleyiciyle buluşamadı. 1992 Altın Portakal Film Festivali'nde “En İyi Yönetmen” Ödülü'nü kazandı.


Küçük İskender
Küçük İskender mahlasıyla tanınan ünlü şair Derman İskender Över, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandı ama 3 yıl devam edebildi. Sanat aşkı onu edebiyat ve şiire sürükledi. 1980'li yıllardan başlayarak çeşitli dergilerde şiirler, eleştiriler, denemeler yazdı. Hâlen birçok dergiye yazmaya devam ediyor. 


Canan Öztürk
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olan Canan Öztürk de şov dünyasını tercih edenlerden. 1993'ten itibaren dizi ve reklamlarda boy göstermeye başladı. Devlerin Aşkı, Şehnaz Tango, Şaban Askerde, Solan Gül gibi yapımlarda rol alarak adından söz ettirdi.

Türkiye Gazetesi Merve Kılıç

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...