Abdülhamit Han’ın dizisi geliyor

Düzenleyen:
Abdülhamit Han’ın dizisi geliyor

MAGAZİN Haberleri

Şu sıralar da gündemde olan Sultan Abdülhamit'in hayatını anlatan dizi, ocaktan itibaren izleyicilerle buluşacak. Senaryo yazım aşamasında ama kadro henüz net değil.

Sevda Kılıç İSTANBUL - TRT 1‘in yeni yapımları ve devam eden projeleri, Kız Kulesinde gerçekleştirilen buluşmada basına tanıtıldı. "Diriliş Ertuğrul", "Sevda Kuşun Kanadında", "Hangimiz Sevmedik", "Baba Candır", "Seksenler" ve "Yüzyıllık Mühür" yeni sezonda da ekranlara gelmeye devam edecek. Erkan Meriç ile Hazal Subaşı'nın başrollerinde yer aldığı günlük dizi "Adını Sen Koy", geçen hafta izleyicilerle buluştu. Yeni proramlar; "İyilik Kulübü", "Dinle Kazan", "Ana Kuzusu" ve "Bekir Develi İle Annemin Yemeği"... Asıl sürpriz ise, ekran yolculuğu yılan hikayesine dönen Abdülhat Han'ı anlatan dizi olacak. TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, dizinin Ocak ayından itibaren yayınlanacağını belirterek, "Senaryosu şu an yazılıyor. Kadrosu henüz net değil. Ayrıca Son Destan adında Balkanlarla ilgili bir mini dizimiz var. Balkan göçlerini konu edecek. Bilim kurgu dizisi üzerine de çalışıyoruz. 3 eser finale kaldı. Hikaye açısından birini seçeceğiz. İstanbul'da dönem işleri için kalıcı bir plato yapmak istiyoruz. Yurtdışındaki stüdyolarla ortak plato kurmayı düşünüyoruz. Burada, hem yabancı hem yerli işler çekilecek. 300 dönüm araziye ihtiyacımız var. İstanbul eksenli düşündüğümüz için zorlanıyoruz. Anadolu'da olursa oyuncular gelmez" dedi.
Abdülhamit Han’ın dizisi geliyor
TRT Genel Müdürü Şenol Göka da, "Yayınlarımızda öncelikle bu coğrafyanın hassasiyetini gözetmemiz lazım. TRT'nin efendiliğinden ve ağırbaşlılığından ödün vermeyerek, mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaşmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı. Göka, TRT'nin efendiliğinden ve ağırbaşlılığından ödün vermeyerek, mümkün olduğunca geniş kitlelere, beğeniyi artıracak şekilde ulaşmaya gayret edeceğini dile getirdi.
Abdülhamit Han’ın dizisi geliyor
TRT'deki yapımlarda genel olarak bir bütünlük olduğunun altını çizen Göka, "Öncelikle bu coğrafyanın hassasiyetini gözetmemiz gerekiyor. Mutlaka tarihten getirdiğimiz sorumluluk duygusunun gözetilmesi gerekiyor. O, tarihi sorumluluğun bilincinin uyanık, açık tutulması ve fark ettirilmesi gerekiyor. Yapılan dizilere ve dizilerin sonrasında yapılan programlara baktığınızda sanırım bunu görebilirsiniz. Diriliş ve Filinta'dan başlayabilirsiniz. Mini dizilere bakabilirsiniz. Büyük Sürgün Kafkasya'dan Çanakkale ve Balkanlara. Kutül Amare de inşallah yakında yapılacak." diye konuştu.
Abdülhamit Han’ın dizisi geliyor
Şenol Göka, Baba Candır, Seksenler ve Hangimiz Sevmedik dizilerini örnek vererek, şunları aktardı:
"Mahalle ve aileye ilişkin kültürün bir şekilde korunması gerekiyor. Şehir yapıları ve yaşama biçimleri değişti ama bizim onu her seferinde tekrar hatırlamamız ve hatırlatmamız gerekiyor, insani ilişkiler açısından. TRT'de, programlar da dahil olmak üzere, seçilen ve sipariş edilen yapımlara baktığınızda bunları görebilirsiniz. Mutlaka bir biçimde bize biraz motivasyon sağlayan ve bizi ayakta tutan birçok değerin korunması gerekiyor. Bütün yapımlarımızda ve etkinliklerimizde bunu görebilirsiniz."

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...