Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Necati Şaşmaz: Bu vatan bölünmez bir bütün

Düzenleyen:
Necati Şaşmaz: Bu vatan bölünmez bir bütün

MAGAZİN Haberleri

Kurtlar Vadisi Vatan filminin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz: Kurtlar Vadisi Vatan’la 15 Temmuz sadece bir darbe değil, aynı zamanda bir işgaldi demek istedik.

Ümit Tanrıseven

Kurtlar Vadisi Vatan filminin galası, Almanya’nın Köln şehrinde yapıldı. Galada sorularımızı cevaplayan başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, filmin 15 Temmuz gecesi Türkiye sınırında yaşanan hareketliliği ve darbenin perde arkasını anlattığını söyledi. İşte Şaşmaz’ın yeni filmi ve yeni projeleri...

Filmde neyi anlatmak istediniz?

Biz 15 Temmuz gecesine dair söylemek istediklerimizi filmle anlatalım istedik. Kurtlar Vadisi Vatan filmiyle hem o gün yaşanan dramı hem de onun perde arkasında, aslında sınırımızda olabilecek belki de olan bir olayı anlatmaya çalıştık. O da işgal meselesi. Yani aslında Kurtlar Vadisi Vatan’la 15 Temmuz sadece bir darbe değil, aynı zamanda bir işgaldi demek istedik. Çünkü gerçekleşmiş olsaydı zaten bir işgal olacaktı. Hem bütün devlet kurumları anlamında bir işgal söz konusu olacaktı hem de vatanımız belki de bugün Irak’ta yaşanan referandumla ya da başka gerekçelerle parçalanmaya, bölünmeye hazır hâle getirilecekti. Allah bizi bu ihtimallerden korudu. Burada göğsünü siper eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve gazilerimize şifa diliyorum. Her şeyi onlara borçluyuz.

Filmde Irak’taki referandumdan bahsettiniz. Bu nasıl oldu?

Evet, Kuzey Irak’taki referandum filmde yer aldı. Filmin içinde bundan bahsetmiş olmamız küçük çaplı bir öngörü oldu.

Daha çok neleri ön plana çıkardınız?

Filmde, millet olgusu ve kültürel değerleri ön plana çıkardık. Aslında biz sınırımızın içinde yaşanmış olanı anlatmış olduk ama sınırımızın az ötesinde yaşanmış olacakları neredeyse o zamandan görmüş gibi anlatmışız. Yine parçalanma, bölme hareketleri devam etmekte. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumaya çalışan bir millet bunu yapmaya kalkışmamalı. Millet olgusunu ve kültürel değerleri birleştirici etkenleri ön plana çıkartmalı ve birlik olmalı. Ayrılık kimseye fayda getirmez.

Senaryo hazırlanması ve çekim planları; filmin aşamaları hakkında da bilgi verebilir misiniz?

Filmin yazım aşaması zordu ama zorluğun içerisinde kolaylıklar da vardı. Kurtlar Vadisi Vatan’ı yazarken hangi ülkenin hangi köşesinden, hangi bucağından, hangi ucundan tutalım diye çalıştık. Ankara, İstanbul, Marmaris gibi bir kaç şehir vardı ve diğer etken şehirler. Onların içinden birini mi seçelim yoksa bunların hepsini mi işleyelim, buna bir film yetmez diye düşünürken zorlandığımız asıl kısım orasıydı. Çünkü gerçekçi bir şey çekemiyorsanız o zaman belgeselden öteye gidemezsiniz. Bunu bir kurguyla dönüştürmemiz gerekti. Zorlandığımız yer orası oldu. Buna rağmen hikâyemizi güzel bir kurguyla bağlamış olduk.

Peki, çekimlerde ne gibi zorluklar oldu?

Çekim sırasında ister istemez bazı aksaklıklar olabiliyor. Fakat set ekibimiz oldukça tecrübeli ve yıllardır aksiyon filmleri çektiği için çekimleri güzel atlattık. Bütün sıkıntılarıyla beraber zorlu bir mücadeleyi bitirdik. Şimdi film artık seyirci karşısında. Avrupa’da bir gün önce vizyona giriyoruz. Kurtlar Vadisi’nin ‘kendi gününde kendi saatinde’ diye bir sloganı var bu yüzden Avrupa’da perşembe günü vizyona girdik. Yurt dışında sinema salonu açısından bir rekor kırdık. Türkiye’de de bin salona kadar çıktığımızı hatta daha fazla talebin olduğunu duyduk. Bu sevindirici bir haber. İnşallah seyredenler sinemadan mutlu ayrılır.

"DİZİMİZ GELİYOR"

Birkaç projemiz var. Sinema filmi için Kore ve Hindistan (Bollywood) ile görüşmelerimiz oldu. Bu yaz çekmeyi düşündüğümüz iki tane film projemiz var. Dizi olarak da şimdilik ‘Kurtlar Vadisi Kaos’ var diyebilirim. O da Kurtlar Vadisi Vatan vizyondan çıktıktan sonra olacak inşallah.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...