Antalya’da ödül gecesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Antalya’da ödül gecesi

MAGAZİN Haberleri  / AA

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin kapanışı ve ödül töreni dün gece gerçekleştirildi.

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, törenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi ve 55. Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı Menderes Türel, Batman’da gerçekleştirilen terör saldırısını hatırlatarak “Yıllardır bir insanlık suçu olan terör sorunuyla karşı karşıyayız. Buna rağmen biz hala hiçbir ayrım yapmadan bütün insanlığı kucaklıyoruz” ifadelerini kullandı. Türel, “Gelecek yıl Türkiye Sinema Ödülleri’ni başlatacağız” diye konuştu.

Kazananların Venus Z20 ile açıklandığı festivalde, Ayka filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu seçilen Samal Yeslyamova, ödülünü Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt’ın elinden aldı.

Gecede Dr. Avni Tolunay İzleyici Ödülü ‘Göç Mevsimi/Birds of Passage’a filmine verildi. ‘Onur Ödülü’ sanatçı İbrahim Tatlıses’e verilirken, Tatlıses adına ödülü sanatçı Yavuz Bingöl aldı. ‘Onur Ödülü’ alan bir diğer oyuncu ise ABD’li aktör Eric Roberts oldu. Senaryo yazarı, yönetmen ve oyuncu Cem Yılmaz’a da ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ takdim edildi. ‘Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü’, Çınar filminin görüntü yönetmeni Olcay Oğuz’a, ‘Jüri Özel Ödülü’, Derek Doneen’in yönettiği ‘Kailash’ filmine  verildi. ‘En İyi Film’ ödülü, Jafar Panahi’nin yönettiği İran yapımı ‘Üç Yüz/Three Face’ filmine, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü, ‘Ayka’ filminin oyuncusu Samal Yeslyamova’ya, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü ‘Capernaum’ filmindeki rolüyle küçük mülteci Zain al-Rafeea’ya gitti. ‘En İyi Yönetmen’ ödülü ise Bir Aile İşi (Shoplifters) filminin yönetmeni Hirokazu Koreeda’ya verildi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...