Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk televizyon tarihinde bir ilk! 'Çocuklar Duymasın'da 'uzlaştılar'

Düzenleyen:
Türk televizyon tarihinde bir ilk! 'Çocuklar Duymasın'da 'uzlaştılar'

MAGAZİN Haberleri

Kanal D'nin sevilen dizisi 'Çocuklar Duymasın'ın dün akşam yayınlanan bölümünde bir ilke imza atıldı. Yargıda iş yükünü azaltmayı amaçlayan alternatif çözüm yolu 'uzlaştırma', Türk televizyonlarında ilk kez bir dizi sahnesiyle kamuoyuna tanıtıldı.

Adalet Bakanlığı temsilcileri, uzlaştırma ve arabuluculuğun etkinliğinin artırılması ve tanıtılması amacıyla geçtiğimiz günlerde yapımcılarla bir araya gelmişti. Bakanlık yetkilileri, yapımcılardan, yargıda alternatif çözüm yolları olan 'uzlaştırma' ve 'arabuluculuğun', diziler aracılığıyla ekranlarda anlatılmasını istemişti.

Bakanlığın bu çağrısına ilk yanıt, yayınlandığı ilk günden beri reyting rekorları kıran Kanal D’nin sevilen dizisi 'Çocuklar Duymasın'dan geldi. Dizinin dün akşam yayınlanan bölümünde 'çaycı Hüseyin', kavgada yaraladığı 'Fazlı' isimli kişi ile adliyelik oluyor. Fazlı, Hüseyin hakkında savcılığa şikayetçi oluyor. Araya, savcılık tarafından atanan uzlaştırmacı giriyor. Uzlaştırmacı iki tarafı aynı masada bir araya getiriyor. Fazlı, Hüseyin’in park ve bahçelere ait parklarda 10 gün boyunca günde 3 saat temizlik yapması ve 250 ağaç fidanı dikmesi halinde uzlaşabileceğini söylüyor.

Mizahi bir dille anlatılan uzlaştırma, kısa süren pazarlık sonunda Hüseyin’in, Fazlı’nın isteklerini yerine getirmeyi kabul etmesiyle sağlanıyor. İkili el sıkışarak, uzlaşırken, dosya da savcılık tarafından rafa kaldırılıyor.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...