Hamdi Alkan 'Hatay Kurtuluş Müzesi' açıyor

Düzenleyen:
Hamdi Alkan 'Hatay Kurtuluş Müzesi' açıyor

MAGAZİN Haberleri

15 Temmuz 1967 tarihinde Hatay'ın Antakya ilçesi Döver Köyü'nde doğan ünlü yönetmen Hamdi Alkan, 1939 sonrası temalı Hatay'da Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanıyor.

Hatay'da restore edilen eski bir konakta açacağı Hatay Müzesini yerinde ziyaret eden Alkan, müzenin 23 Temmuz tarihinde açılacağını söylerken içeriğinin nasıl olacağına dair bilgileri şu sözlerle dile getirdi: "6 odada sergilenecek eserler için her bir odanın kendine ait hikayesi olacak, bu hikayeler Mehmet Tekin Hoca tarafından yazılıyor. Müze fikrine ise Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin'le karar verdik. Yaklaşık 30 yıldır Hatay ile ilgili biriktirdiğim bütün koleksiyonumu Hatay Kurtuluş Müzesine bağışladım..."

Müzede Antakya kartpostalları koleksiyonu, tablolar, telgraflar sergilenecek. Müzede sergilenecek en ilgi çekici parçalar ise Hatay reisi meclis başkanı Tayfur Sökmen'e İsmet İnönü'nün yazdığı  bir mektup...

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...