Oyuncu ve yönetmen Levent Niş vefat etti

Düzenleyen:
Oyuncu ve yönetmen Levent Niş vefat etti

MAGAZİN Haberleri

Oyuncu ve yönetmen Levent Niş, 64 yaşında hayatını kaybetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Türk tiyatrosunun kıymetli oyuncularından Levent Niş'in vefatını üzüntüyle öğrendik. Devlet tiyatrolarımızın emektar sanatçısına Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Oyuncunun vefatının ardından kültür sanat dünyasından birçok isim sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirdi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Levent Niş'in vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

"Kurumumuz emekli oyuncu ve rejisörlerinden Türk tiyatrosunun değerli ismi Levent Niş'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli oyuncumuza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Niş, 8 Mart'ta vefat eden oyuncu Rasim Öztekin için de sosyal medya hesabı üzerinden üzüntüsünü, "Sahne arkadaşım, Cunda dostum. İçimizi yaktın. Derler ya, 'Sözün bittiği yer.' Işıklarda uyu." ifadeleriyle dile getirmişti.

- Levent Niş'in öz geçmişi

Elazığ'da 1957'de dünyaya gelen Levent Niş, 1976 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra Ankara ve İstanbul'da devam ettiği 40 yıllık mesleği boyunca Niş, birçok tiyatro oyununda ve aralarında "Yahşi Batı" filminin de yer aldığı birçok filmde rol aldı.

Sanatçının yer aldığı tiyatro oyunları, film ve dizilerden bazıları şöyle:

"Yahşi Batı", "Şebeke", "Cennet Mahallesi", "Beybaba", "Fikrinin İnce Hastalığı", "Yeşil Miras" ve "Duvardaki Kan", "Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını", "Bahar Noktası", "Müzikli Kent", "Barış Gezegeni", "Coriolanus", "Gölge Ustası" ve "Savaş Çiçekleri"

İstanbul Devlet Tiyatro sanatçısı ve oyuncusu Sevinç Niş ile evli olan Levent Niş, iki çocuk babasıydı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...