Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkücü Oğuz Yılmaz kalp krizinden öldü

Düzenleyen:
Türkücü Oğuz Yılmaz kalp krizinden öldü

MAGAZİN Haberleri

Ankara oyun havası müziklerinin usta ismi türkücü Oğuz Yılmaz kalp krizi geçirdikten sonra hayatını kaybetti.

Şarkılarıyla bir döneme damgasını vuran, ismini daha çok Ankara oyun havası müzikleriyle duyuran türkücü Oğuz Yılmaz geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Yılmaz, bugün öğlen saatlerinde ailesiyle birlikte yaşadığı evde bir anda fenalaşınca yanındakiler durumunu anında sağlık ekiplerine bildirdi. Oğuz Yılmaz'a ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı sonrasında ise usta türkücü Ankara’da bulunan bir özel hastaneye sevk edildi. Oğuz Yılmaz burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yeni albümüne hazırlanıyordu
53 yaşındaki sanatçının ani vefatı sevenlerini üzüntüye boğdu. 26 yıllık müzik hayatına yüzlerce şarkı sığdıran Oğuz Yılmaz, yeni çıkaracağı albüm için hazırlık yapıyordu. Yılmaz son röportajında pandemiden dolayı zararda olduğunu söyleyip "Ama hiçbir kazanç sağlıktan önemli değildir" demişti. Hastaneye gelen Ankaralı sanatçılar ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Cenazesi yarın öğlen namazına müteakiben Karşıyaka Mezarlığına defin edilecek.

Oğuz Yılmaz kimdir?
Oğuz Yılmaz 25 Ekim 1968 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Müziği küçük yıllardan beri merak sarmıştır. Küçük yaşlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği müzik yarışmalarına girerek müziğe başlamıştı.1989 yılında "Duydun mu? - Bi Denem" adında, ilk albümünü yayınlamıştır ve yaptığı bu şarkı satış rekorları kırmıştı.1991 yılında yaptığı anlaşmayla Kazan Plak'la anlaşma yaparak 10'a yakın albüme imza atmıştı. 1993' te 'Çarşı Çakalı', 1994' te 'Vurgunum Sana', 1995 yılında 'Zilli Dilek', 1996 yılında 'Nazlı'mı Beklerim', 1997 yılında 'Keriman' gibi albümlere imza atmıştı.1999 yılında 'Usta' albümünü yayınlamıştı. Bu albümünde yer alan parça 'Bas Bas Paraları Leyla'ya Türkiye'de ve Avrupa'da büyük ilgi görmüştü. 2003 yılında 'Gördün mü?' albümü ile tekrar müzik marketlerdeki yerini almıştı.'Çekirge ve Gördün mü?' gibi hit şarkılara imza attı, Çekirge parçasıyla çocukların büyük beğenisini kazanmıştı. 2004 yılında kendi müzik şirketiyle yoluna devam eden Oğuz Yılmaz 'Yılmazlar Plak Şirketini' kurmuştu. Oğuz Yılmaz ayrıca kızı Sude'yle 'Uğur Böceğim' şarkısını düet yapmıştı. Oğuz Yılmaz evli ve iki çocuk babasıydı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...