Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kim Milyoner Olmak İster’e görme engelli yarışmacı damga vurdu

Düzenleyen:
Kim Milyoner Olmak İster’e görme engelli yarışmacı damga vurdu

MAGAZİN Haberleri

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu Kim Milyoner adlı yarışma yayınlanan yeni bölümüyle seyirciyi ekrana kilitledi. Yarışmanın yeni bölümüne görme engelli yarışmacı Şafak Bey damga vurdu.

Kim Milyoner Olmak İster’in son bölümünde görme engelli yarışmacı Şafak Bey, sorulara peş peşe doğru cevaplar vererek 100 bin TL değerinde soruya ulaşmayı başardı. Uluslararası Matematik Olimpiyatları ile ilgili soruda takılan yarışmacı, 100 bin TL’lik soruda çekilme kararı aldı.

Kim Milyoner Olmak İster’e görme engelli yarışmacı damga vurduSoruları başarılı bir şekilde yanıtlayan Şafak Bey, “1959'dan beri düzenlenen, lise öğrencilerinin yarıştığı Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda 1991 ve 2010'da kopya çektiği şüphesiyle diskalifiye edilen ülke hangisidir?” sorusunda çekilme kararı alarak yarışmaya veda etti. Sorunun doğru cevabı Kuzey Kore olacaktı.

Kim Milyoner Olmak İster’e görme engelli yarışmacı damga vurdu

100 bin TL’lik soruya doğru cevabı veremeyen Şafak Bey, soruyu gördükten sonra yarışmadan çekilme kararı aldı.

Kim Milyoner Olmak İster’e katılan doğuştan %90 görme engelli olan Şafak Bey, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Keman Bölümü’nde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamış, ayrıca Amerika'da terapi eğitimi de almış. Şu anda müzisyen, özel gereksinimli çocuklara yönelik müzik eğitimcisi ve terapist olan Şafak Bey’in aynı zamanda özel gereksinimli çocuklar için müziğin etkisini ele alan yayınlanmış bir kitabi da bulunuyor.


Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...