Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fazıl Say’ın babası Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen:
Fazıl Say’ın babası Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı

MAGAZİN Haberleri

Piyanist Fazıl Say'ın babası müzikolog, yayıncı, öykü ve roman yazarı Ahmet Say geçtiğimiz gün vefat etmişti. Ahmet Say, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Besteci ve piyanist Fazıl Say’ın babası 86 yaşında hayatını kaybetti. Müzikolog, yayıncı, öykü ve roman yazarı Ahmet Say, Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı ile dualar eşliğinde son yolculuğa uğurlandı.

"ÜZÜMTÜM SONSUZ"

Say, acı haberi sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyurmuş, "Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz. Ahmet Say, Türkiye’nin en değerli aydınlarından biriydi. Bütün müzik ve edebiyat çevresinin de başı sağolsun. 86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı. Ve çok özel çok güzel bir baba oğul ilişkisidir, son anına kadar. Başımız sağ olsun” demişti.

Fazıl Say’ın babası Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı
Besteci ve piyanist Fazıl Say’ın babası müzikolog, yayıncı, öykü ve roman yazarı Ahmet Say, geçtiğimiz günlerde Ankara’da özel bir hastanede hayatını kaybetti. 86 yaşında dünyaya gözlerini yuman Ahmet Say için Ankara Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

CENAZEYE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Eşi Handan, oğlu Fazıl ve gelini Ece Dağıstanlı Say’ın taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile sanat dünyasından çok sayıda isim ve sevenleri katıldı.

Fazıl Say’ın babası Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandıAhmet Say, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, göz yaşları dualar eşliğinde son yolculuğa uğurlandı. Say’ın cenazesi defnedilmek için Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü.

BABASI İÇİN BESTELEDİĞİ ESERİ İLK KEZ DİNLETTİ

Cenaze öncesi Ahmet Say için Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bir anma töreni düzenlendi. Konuşmasında babası Ahmet Say için bir beste yaptığından ve ilk kez anma töreninde sergileyeceğinden bahseden besteci ve piyanist Fazıl Say, “Babam Ahmet Say” adlı eseri törende katılımcılara dinletti.

Fazıl Say’ın babası Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...