Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samsak Döveci şarkısı Keşan'a uyarlandı: Langıdı Keşan

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Samsak Döveci şarkısı Keşan'a uyarlandı: Langıdı Keşan

MAGAZİN Haberleri  / AA

Gündemden düşmeyen şarkı Samsak Döveci Keşan'a uyarlandı. Edirne'de Keşan Belediyesinin sosyal medya hesaplarından paylaştığı, ilçenin doğal ve turistik güzelliklerinin anlatıldığı yeni versiyon türküye beğeni yağdı

Samsak Döveci türkücü yediden yetmişe herkesin dilinde. Son olarak şarkıcıların arasındaki gerilim ile gündeme gelen şarkı bu kez Keşan için uyarlandı. Keşan Belediyesi farklı alan ve platformlarda ilçeyi tanıtma projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Kütahya Tavşanlı'nın son günlerde sosyal medyada popüler olan türküsü "Samsak Döveci"nin sözleri değiştirilerek ilçenin doğası, turizm değerleri, gastronomisini anlatan yeni sözlerle yorumlandı. Türkü, ilçenin kültürel ve turizm alanlarında çekilen videolarla klipleştirildi.

LANGIDI KEŞAN

Müzisyen Yaşam Koçan'ın seslendirdiği yeni versiyon "Samsak Döveci" türküsü Keşan Belediyesinin sosyal medya hesaplarından "Bu yaz düğünlerin vazgeçilmezi 'Langıdı Keşan versiyonu' olacak." şeklindeki mesajla paylaşıldı.

Paylaşım kısa sürede ilgi gördü.

Samsak Döveci şarkısı Keşan'a uyarlandı: Langıdı Keşan

KLARNET VİRTİÖZÜ SERKAN ÇAĞRI'DAN ONAY

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Keşanlı klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile yapımı devam eden Kent Müzesi'ni ziyaret etti.

Çağrı, kendisinin de doğduğu eski hastanenin ilçe tarihini anlatacak bir müzeye dönüştürülmesini çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Yeni versiyon "Samsak Döveci" türküsü hakkında görüş bildiren Çağrı, TRT'de yayınlanan "Nefesten Sese" adlı müzik programlarında söz konusu türküyü repertuvara almaları sonrası türkünün popüler olduğunu ifade etti.

Keşan'a son gelişinde bu türküyle kendisini karşılayan müzisyenlere teşekkür eden Çağrı, şunları kaydetti:

"Dünyada en çok dinlenen ve konuşulan türkü oldu neredeyse. Bu, bizim orkestramızla ve türküye emek veren herkesin güzel sinerjisiyle oluştu. Herkes farklı bir versiyonunu ve düzenlemesini yapıyor. Samsak Döveci gibi araştırılıp, bulunup ortaya çıkarılabilecek nice türkümüz var. Genç müzisyenlerin bu gibi eserleri topluma kazandırması lazım."

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...