Cüneyt Arkın’a oğlundan ağlatan veda: Böyle insanlara ağlamak değil, destan yaraşır

Düzenleyen:
Cüneyt Arkın’a oğlundan ağlatan veda: Böyle insanlara ağlamak değil, destan yaraşır

MAGAZİN Haberleri

84 yaşında hayatını kaybeden Türk sinemasının oyuncusu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı. Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende oğlu Murat Arkın gözyaşlarına hakim olamadı. Duygulandıran bir konuşma yapan Arkın’ın “Böyle insanlara ağlamak değil, destan yaraşır” sözleri dakikalarca alkışlandı.

Dünyayı Kurtaran Adam, Köroğlu, Battal Gazi Destanı, Kara Murat filmleriyle hafızalara kazınan Yeşilçam'ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın, evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Türk sinemasının efsane ismi için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Cüneyt Arkın’a oğlundan ağlatan veda: Böyle insanlara ağlamak değil, destan yaraşır

Usta oyuncu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı. Cüneyt Arkın'ın ailesi ve yakınları tarafından sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınmıştı. Arkın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, tören için Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi.

Cüneyt Arkın’a oğlundan ağlatan veda: Böyle insanlara ağlamak değil, destan yaraşır

"CENNETİ BİLE VATAN YAPACAK ADAMLAR"

Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Arkın, babasına veda konuşmasına herkesi ağlattı. Arkın konuşmasında şunları söyledi:

“Bizim ailemiz güzel bir aile hem de çok güzel bir aile… Ama bugün sizlerin sayesinde şunu anladım bizim ailemiz sandığımızdan daha büyükmüş… Bugünü organize eden emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Babam övülmeyi çok seven bir insan değildi. Bu tören ailesi için sizler için, onu seven sayan milyonlar için. O hayatında hep ‘milletim’ dedi ‘halkım’ dedi ‘vatanım’ dedi ve şimdi cennete gitti biliyorum ama gerçekten böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Benim için gerçekten konuşmak çok güç baktığım her yerde o var”

"BÖYLE İNSANLARA AĞLAMAK DEĞİL, DESTAN YARAŞIR"

Arkın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Her şeyi ondan öğrendik, attığım adımda, baktığım her yerde o var. Başım belaya girdiğin de yine o var. Bana ‘oğlum bela üzerine gelirse kaç bir adım geri at, bu senin korkak olduğunu göstermez. Baktın gelmeye devam ediyor, bir adım daha geri at. Baktın adım atacak yerin kalmadı, o zaman beladan daha bela ol’ derdi. Dini, dili ırkı meshepi rengi politik görüşü ne olursa olsun tüm insanlarımızı birleştirici bir unsur oldu Cüneyt Arkın. Ne mutlu bize. Onun filmleriyle açılışı yaptık ben de onun filmlerinden bir replikle bitirmek istiyorum sözümü. Bugün çok ağlayan insan gördüm, zaman zaman hıçkıra hıçkıra zaman zaman da çekindiği için yüreğinden ağlayanları gördüm 'Ağlamayın bre! Böyle insanlara ağlamak değil, destan yaraşır.


Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...