Kutadgu Bilig'in yazarı kimdir? | Kim milyoner olmak ister sorusunun cevabı

Düzenleyen:
Kutadgu Bilig'in yazarı kimdir? | Kim milyoner olmak ister sorusunun cevabı

MEDYA Haberleri

Kutadgu Bilig'in yazarı kimdir? Ekranların en çok izlenen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'deKutadgu Bilig'in yazarı kimdir? sorunun cevabını herkes aratıyor.Kutadgu Bilig'in yazarı kimdir? sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte cevabı...

Kutadgu Bilig'in yazarı kimdir?  sorusunun cevabı haberimizde.Tüm Milyoner severler nefeslerini tuttu. Soruların doğru cevaplarının ne olduğunu merak içinde araştırıyor. Ekranların en çok izlenen yarışma programı Kutadgu Bilig'in yazarı kimdir?  sorunun cevabını haberimizden bulabilirsiniz. Kutadgu Bilig'in yazarı kimdir?  sorusu. İşte cevabı...

Kutadgu Bilig'in yazarı kimdir? 

Soru : Kutadgu Bilig'in yazarı kimdir? 

Adı “mutluluk veren bilgi” anlamına gelen yapıtı 1070’te ( 11.yüzyıl ) Yusuf Has Hacip yazmış ve dönemin Karahaniı hükümdarına sunmuştur. Edebiyatımızın ilk mesnevi örneği olan Kutadgu Bilig, 6645 beyitten oluşmuştur. Ayrıca aruz ölçüsüyle oluşturulmuş ilk yapıttır. Siyasetname türünün de ilk örneklerinden sayılır. Bu yapıtta Arapça – Farsça sözcükler de kulla­nılmıştır. Yapıt didaktiktir. Her İki dünyada da mutlu olma­nın yollarını öğretir. Bilginin değerinden, iyi ahlaktan söz eder. Yapıtta iyi, ideal bir devlet yönetiminin nasıl ol­ması gerektiği sembollerle anlatılır. Yöneten ve yönetilenlerin görevleri belirtilir.
Kutadgu Bilig‘de konuşturulan simgesel kişilik­lerden “Gündoğdu” adlı hükümdar, adaleti; “Aytoldı” adlı vezir, mutluluğu; vezirin “Öğütülmüş” adlı oğlu, aklı; “Odgurmuş” adlı bir dindar da yaşamın sonu­nu, yani akibeti temsil eder.

Düzenleyen:  - MEDYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...