Aytaç Durak 4 yıl sonra yeniden makamında

/ Kaynak: İHA
Aytaç Durak 4 yıl sonra yeniden makamında

Politika Haberleri  / İHA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak 4 yıl aradan sonra makamına oturdu. Aytaç Durak kimdir?

İçişleri Bakanlığı'nca geçici olarak görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, görevden uzaklaştırma yazısı gelmeyince 4 yıl aradan sonra makamına oturdu.Durak, "Artık siyaset yapmak istemiyorum siyasete burada nokta koyuyorum" dedi.Bugün saat 11.00 sıralarında Adana Büyükşehir Belediye binasına gelen Durak'ı, yüzlerce kişi karşıladı. Durak, İçişleri Bakanlığı'nın görevden uzaklaştırmadığına dair belgeyi gösterip, 4 yıl önce hakkındaki soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırıldığını belirterek, "Bu iki ay arayla sürekli devam etti. Ancak bugün uzaklaştırmanın yapılmadığı resmen bana bildirildi. Ben de 30 Mart Yerel Seçimleri'nde seçilen Hüseyin Sözlü'ye mazbatasını alıp göreve gelinceye kadar belediye başkanlığı görevimi yapmaya devam edeceğim" diye konuştu. Durak, 4 yıl boyunca Adana'yı halkın seçmediği bir kişinin yönettiğini, bu şahsın da billboardlara altında Büyükşehir Belediye Başkanı yazan reklam verdiğini, bunun Adana'ya ve demokrasiye yakışmadığını savundu.
Görevden uzaklaştırmasının hukuki olmadığını, ancak yasalara uydurulduğunu öne süren Durak, tezahüratlar arasında makamına doğru yürüdü.
Burada kendisine çiçekler verilirken, bir kadın çalışan ise baygınlık geçirdi. Durak daha sonra makamına geçti.
Burada yaptığı konuşmada da, 4 yıl önce bir pazar günü evinin kendisi uyurken polisler tarafından sarıldığını, belediye hizmet binasının da polis şeridiyle çevrildiğini anlatan Durak, şöyle devam etti:
"Daha sonra halkın seçmiş olduğu başkan görevden uzaklaştırıldı. Ancak ben her zaman belediyeye siyasi ayrıcalığı sokmayacağımı söylemiştim. Belediye hizmet binasında 'Dürüst olmak esastır. Önemli olan yetkiliyken dürüst kalmaktır' yazısını asmıştım. Hem bu yazı hem de 'Belediyeye siyasi ayrıcalığı sokmayacağımı' belirttiğim bir pano benden sonra buraya gelenler tarafından çıkartılmıştır. Neden çıkartıldığını anlamadım."
Bugün siyasi hayatıyla ilgili önemli bir kararı açıklayan Durak, "Ben artık siyaset yapmak istemiyorum. Siyasete burada noktayı koyuyorum" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...