Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'li Batum'dan kendi partisine eleştiri

/ Kaynak: AA
CHP'li Batum'dan kendi partisine eleştiri

Politika Haberleri  / AA

YDK'ya sevk edilen CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum kararın kendisine henüz ulaşmadığını bildirdi.

CHP MYK tarafından kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilen CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, kararın kendisine ulaşmadığını belirterek, "Karar varsa 15 gündür bunlar benim odamı mı bulamıyorlar? 15 gündür kılıf ayarlamaya çalışıyorlar" dedi.İhraç istemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Batum, düşüncelerini açıkladığından dolayı bir milletvekilinin ihraç edilemeyeceğini belirtti.Batum, ilk itirazının, MYK'nın böyle bir karar alamayacağına yönelik olduğunu savunarak, bunun hukukun bariz şekilde ihlal edilmesi anlamına geldiğini ileri sürdü.Batum, "Batum milletvekili, milletvekiline göre ne yapılması belli. Ama aynı zamanda da bir üye" denildiğini ifade ederek, "Başbakan'ı yargılamanın yolu Yüce Divan'dır. Bu mantıkla düşündüğünüzde, 'Başbakan ama aynı zamanda vatandaş, bunu normal mahkemede yargılıyorum' der. Bu ne kadar hukuki olursa, CHP'de böyle bir tezi savunursak..." dedi.
"Usul ve esastan itiraz"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, 15 gün önce "MYK'da oybirliğiyle karar aldık, Batum'u disipline sevk ediyoruz" dediğine işaret eden Batum, sözlerini şöyle sürdürdü:
"15 gün geçti, ben daha tebligat almadım. Şimdi Haluk Koç, hayal mi görüyor, olmayan bir kararı mı görüyor? Karar varsa 15 gündür bunlar benim odamı mı bulamıyorlar? Olayın vahametine bakın. 15 gündür odamı bulamıyor, beni Türkiye'de arıyor değiller. Veya Haluk Koç da hayal görmüyor. 15 gündür kılıf ayarlamaya çalışıyorlar, 'bir yerden yanlış ilikledik...' 15 gündür beni bulamazlar mı? İhraç ederlerse de bu bir milletvekili olmak ya da ihraç edilmemek mücadelesi değil. Bütün bu gelişmeler gösteriyor ki son Dersim'den özür diledim, dilemedim tartışması bile gösteriyor ki biz bunlarla mücadele edeceğiz."Batum, tebligatın kendisine ulaştığında hem usul hem esas açısından itiraz edeceğini, savunmasını yazılı da sözlü de yapacağını belirtti.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...