Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karadeniz'e DOKAP dopingi

Karadeniz'e DOKAP dopingi

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu DOKAP eylem planını açıkladı. Karadenizlilere müjde üstüne müjde verdi.

İŞte o konuşmadan satır başları

DOKAP ile bölgeler arası adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Yakında Batı Karadeniz için de projeler açıklayacağız.Ekonomik alanda bölgenin ihracatını 2.6 milyar dolara çıkardık bu rakamı gelecekte 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Sağlık alanındaki memnuniyeti yüzde 40'dan yüzde 86'ya çıkardık. Yurt kapasitesini 31 binin üzerine çıkardık. Bir çok gençlik merkezinin inşaasını tamamladık. Karadeniz Sahil Yolu projesini devreye soktuk.
Yeşil yol ile 8 ili yaylalar ile birbirine bağlayacağız. Bu iş için 490 km yolu yeniledik. 2 bin KM'lik yol daha yapılacak. Bu alan üzerindeki evlerin yerel mimari ile olmasını sağlayacağız.Bölgenin yat ve Kuruvazör turizmi için gerekli etüd çalışmalarını yapacağız. Bölgenin kültür varlıklarını koruyacağız. Milli park projelerini gerçekleştireceğiz.Çay ve fındığın planını hazırlayacağız. ÇAYKUR'un önemini arttıracağız. Meraların büyolojik çeşitliliğini arttıracağız.Hayvancılığın gelişmesini sağlayacağız. Yeni hayvancılık işletmelerinin yanı sıra mevcut yerlerin geliştirilmesini sağlayacağız.Bölgenin arıcılık faaliyetlerini geliştireceğiz.
Hedefimiz DOKAP çerçevesinde gerçek bir çekim alanı haline dönüştürmek istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için hedeflediğimiz çalışmalar şöyle;
Bölgeye 3 adet soğuk hava deposu kuracağız.
Bölge sınır kapılarını genişleteceğiz. Muratlı Sınır Kapısı'nı açılmasını sağlyacağız.
Devam eden OSB'leri tamamlayacağız. Yatırım adası projesi geliştireceğiz.
Trabzon Merkez Araştırma Laboratuvarı kuracağız.
Havayolu altyapısını geliştireceğiz. Trabzon'da yeni paralel pist çalışmasını gerçekleştireceğiz. Rize ve Artvin için havaalanı etüd çalışmasını yapacağız.
6 adet Kuzey-Güney akslı yol projesini hayata geçireceğiz.
Arsin balıkçı barınağını tamamlayacağız.
58 bin hektar alanı sulanabilir hale dönüştüreceğiz.
Yusufeli Barajı ve HES projelerini süratle bitireceğiz.
Bin 350 derslik inşaa edeceğiz. Devam eden 7060 kişilik pansiyon ihtiyacını tamamlayacağız. 10 bin 740 kişilik öğrenci yurdu inşa edeceğiz.
Sosyal Hizmetler Merkezi inşaa edeceğiz.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...