Demirtaş, tehdit savurdu

Demirtaş, tehdit savurdu

POLİTİKA Haberleri

“Hepsinin görüntüleri var. Bu suçlar 20 yıla tabidir. Onları anasından doğmaya pişman etme hakkınız var!”

HDP binasına saldıranlar değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP binalarına saldıranların hepsi fakir fukara” dedi. Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı altında açıklama yapan Demirtaş, bu savaşın başlamasında büyümesinde karar alma sürecinde kendilerinin olmadığını söyledi. 
Şehit haberleri sonrası PKK'nın adını bile anmayan, hükümeti ve Erdoğan suçlayan Demirtaş, “Kaybedilen canların üniformasına bakmadan bütün acılara sahip çıkıyoruz. Acıları ortaklaştırmaya çalışıyoruz. Henüz maalesef sonuç alabilmiş değiliz. Her gün geçen bedenler tabutlarda gönderiliyor” diye konuştu. 
Protesto amacıyla sokağa çıkanlara saygı duyduklarını anlatan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: “Yakıp yıkanlar, insanları dövenler, mevsimlik işçilerin çadırlarını yakanlar linç edenler hepinizin görüntüleri var. İşlediğiniz suçlar 20 yıla tabidir. Bugün olmaz yarın ama illa hesabını vereceksiniz. Arkasında hükümet desteğini hissedip bu linçleri yapanlar yazık size, kendinizi harcatmayın, harcayacaklar sizi, hükümet yok arkanızda, iktidardan düştüler. Cana gelmesin mala gelsin, HDP binaları kurban olsun. Bunları yapanlar cebinde bir çay parası bile olmayan insanlar, onlara da üzülüyoruz acıyoruz.” 
Kürtlere “sakın ola tahriklere kapılmayın” deyip arkasından intikamı hatırlatan sözler sarf eden Demirtaş şöyle konuştu: “Biri evinizi, partinizi yakıyorsa, sizi döverek öldürüyorsa ona karşı kendinizi savunmanız Türk Ceza Kanunu'na göre meşru müdafaa hakkıdır, insani ve vicdani olarak da haktır. Evinizi, iş yerinizi, partinizi, binanızı, yakarak, katlederek, linç ederek, saldırmaya gelenleri, anasından doğmaya pişman etme hakkınız da vardır” 
DEMİRTAŞ'A SORUŞTURMA
Bu arada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında dün yaptığı açıklamaları sebebiyle soruşturma açtı.  Demirtaş “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak, suç işlemeye alenen tahrik etmek, Cumhurbaşkanına hakaret ve terör örgütü propagandası yapmak”la suçlanıyor.
Demirtaş, tehdit savurdu
POLİS DEMİRTAŞ'I CİZRE'YE SOKMADI

Sokağa çıkma yasağı süren Cizre'ye gitmek üzere yola çıkan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP'li bakanlar, milletvekilleri ve partililerin bulunduğu HDP konvoyunun Midyat ilçesinden Cizre'ye gitmesine izin verilmedi. Konvoydakiler bunun üzerine araçlarından inerek, Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti. 



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...