Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu'ndan valilere gizli terör genelgesi

Başbakan Davutoğlu'ndan valilere gizli terör genelgesi

POLİTİKA Haberleri

Hükümet terörle mücadelede yeni adımları hayata geçiriyor

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu 81 ile gizli genelge gönderdi. Genelgede valilerin terörle mücadele ve topulmsal olayları önlemede hangi tugayla çalışacağı tek tek belirtildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise "Hükümet güvenlikçi politikalara savrulmadı. Bölge halkı 'devlet nerede' diye sordu devlet de gereğini yapıyor" açıklamasını yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadelede yeni bir sürece girildiğine yönelik açıklamasının ardından hükümetin yeni tedbirleri hayata geçirdiği ortaya çıktı. CNN Türk'ün haberine göre, Başbakan 81 ile gizli genelge göndererek valilerin PKK ile mücadele ve toplumsal olayların önlenmesi konusunda hangi tugayı göreve davet edeceğini tek tek bildirdi. Bundan böyle valiler illerinde belirlenen tugaylarla işbirliği içinde terörle mücadele edecek.
 
Asker toplumsal olaylara müdahale için de devrede olacak


Başbakan eş zamanlı olarak askere de yazılı bir talimat gönderdi. Davutoğlu'nun gönderdiği talimatın yasal altyapısı 2013 yılında gizli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren ve valilere toplumsal olaylara müdahale konusunda askeri birlikleri göreve çağırma yetkisi veren 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'na dayandığı öğrenildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tümünde el yapımı patlayıcı bulmak için arama tarama faaliyeti başlattı.
Hükümet kaynakları HDP'li belediyelerin kendi sınırlarındaki yollara kalın asfalt döşediğinin tespit edildiğini söyledi. Yolların yanı sıra yamaçlara da döşenen asfaltlı bölgelerin kazılarak arama tarama çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.
Ve Dağlıca... Hain saldırının ardından operasyonlar sürdü. Edinilen bilgiye göre Dağlıca'da hava kuvvetlerine ait uçaklar bir saat süreyle terör örgütü PKK'ya ait hedefleri vurdu.
 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...