Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MHP'den kritik çağrı

/ Kaynak: DHA
MHP'den kritik çağrı

POLİTİKA Haberleri  / DHA

İsmet Büyükataman, 'Son günlerde artan terör olaylarının provokasyon ve iç savaşa dönüşmemesi' başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Büyükataman, "Türk milliyetçileri şartlar ne kadar ağır olursa olsun, tahriklere kapılmamalı, Türkiye'yi bir iç çatışma ortamına, bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyen hain tezgahlara asla alet olmamalıdır. Türk milliyetçilerinin ve ülkücü gençliğin sük?netini ve vakur duruşunu koruması, Türkiye'nin yoluna döşenen etnik tuzakların aşılabilmesinin en büyük güvencesidir" dedi.

"KARANLIK BİR EL ÜLKEMİZİ ATEŞE VERMEYE GAYRET ETMEKTEDİR"

Büyükataman, "Türk milleti son günlerde artan teröre haklı olarak tepki göstermektedir. Bayraklar evlere asılırken, milli ve demokratik itirazlar yurdumuzun her köşesinde beklendiği üzere yeşermektedir. Bunlar oluyorken, etnik kavga ve kaosun önü de açılmamalıdır. Taşkınlıktan ve ölçüyü kaçıran heyecan selinden uzak durmak, sağduyulu ve soğukkanlı hareket etmek herkesin en temel tarzı olmalıdır. Önemle dikkat etmek lazımdır ki, bir kıvılcım Türkiye'nin yanmasına, iç kargaşa çıkmasına yetecektir. Ülke yangın yerine dönmüş her gün şehit haberi gelirken, ülkücülerin bu duruma sessiz kalmayacağı ve büyük bir tepki göstereceğini çok iyi bilen toplum mühendislerinin yol göstericiliğinde; tepkilerin provokasyona dönüşmesi amacıyla bize benzeyip bizden olmayanlar ön plana çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bir işyerine, eve veyahut otobüse saldıranlar ardından sembolümüz olan bozkurt işaretini yapmaktadır. Bu öğretilmiş zavallı kuklalar ve bunların kuklacıları iyi bilmelidir ki her bozkurt işareti yapan ülkücü-milliyetçi hareketin mensubu değildir. Genel Merkezimizden yahut il-ilçe başkanlıklarından ilan edilmeyen hiçbir gösteri ve yürüyüşe itibar edilmemelidir. Bir ilçemizde yoldan geçen otobüsleri taşlayan kişilere müdahale eden ilçe teşkilatımız şahıslara kim olduklarını sorunca şahıslar ülkücü olduklarını ifade etmişler ancak oradaki ilçe başkanımızı tanımamışlardır. Bu gösterilerin birçoğunun arkasında 'sarayın iç oğlanları' olarak nitelendirebileceğimiz kendisine aziz ecdadımızın adını maske yapan bir güruh bulunmaktadır. Karanlık bir el ülkemizi ateşe vermeye gayret etmektedir. Oyun açıktır" dedi.

"TÜRK-KÜRT DÜŞMANLIĞINI BİLEMEYE ÇALIŞTILAR, AMA BAŞARAMADILAR"

Büyükataman, "Türk-Kürt düşmanlığı için provokasyon yapan, fırsat kollayan, ortam yoklayan mihrakların kurguladıkları oyunlara düşmemek, yazdıkları senaryolara alet olmamak gerekir. Bu hususta Milliyetçi-Ülkücü Hareket titizlikle davranacak, karanlık mahfiller tarafından organize edilen meçhul kalabalıkların dümen suyuna girmeyecektir. Allah göstermesin ülkemizin bir iç savaşa girmesi halinde kaybeden Türkiye olacaktır. Biz konusu kabus olan bu filmi daha önce defalarca görmüş ve bire bir muhatap olmuş bir tecrübeye sahip siyasi partiyiz. Milliyetçi-ülkücü hareketi kanın, gözyaşının ve kavganın tarafı yapmak için sürekli mesai harcayan rezillikleri, kumpasları ve şer kampanyalarını hiç hatırımızdan çıkarmadık.Her bulanık devirde ve dönemde; hassasiyetleri kaşıyarak, kalabalıkları ajite ederek ve inançlarımızı tersten yorumlayarak kargaşaya düşmemizi bekleyen şeref ve edep fukaralarını fazlasıyla gördük. Bizi, çirkin hesaplarına alet etmeyi aklından geçirenler; Türk-Kürt düşmanlığını bilemeye çalıştılar, ama başaramadılar. Mezhep kıvılcımını çakarak, son yurdumuzun ateşe verilmesini istediler, ama yapamadılar" dedi.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ŞARTLAR NE KADAR AĞIR OLURSA OLSUN, TAHRİKLERE KAPILMAMALI"

Büyükataman, "Ülkücüleri sokağa çekmeye, 'daha ne duruyorsunuz' sözleriyle kışkırtmaya, duygularıyla oynayarak huzur, güven ve kalıcı uzlaşmamızın üzerini örtmeye niyetlendiler, ama muratlarına eremediler. İnşallah dünya durdukça da, bu küf tutmuş hastalıklı zihinler hayallerine ulaşamayacaklar, ya kahırlarından ya da girdikleri işbirlikçi ilişkilerden dolayı çürüyerek yok olup gideceklerdir. Çünkü biz biriz, beraberiz ve ilelebet de böyle kalacağız. Türk milliyetçileri şartlar ne kadar ağır olursa olsun, tahriklere kapılmamalı, Türkiye'yi bir iç çatışma ortamına, bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyen hain tezg?hlara asla alet olmamalıdır. Türk milliyetçilerinin ve ülkücü gençliğin sük?netini ve vakur duruşunu koruması, Türkiye'nin yoluna döşenen etnik tuzakların aşılabilmesinin en büyük güvencesidir. Türkiye'ye musallat olan bu belalardan kurtuluş, Milliyetçi Hareket'in iktidarında gerçekleşecektir" dedi.

POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...