Türkiye YPG'yi vurdu Demirtaş çıldırdı

Türkiye YPG'yi vurdu Demirtaş çıldırdı

POLİTİKA Haberleri

TSK'nın Fırat'a sızmaya çalışan PYD'yi de havadan vurması HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı çıldırttı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, Türkiye'nin "Güvenli Bölge" olarak adlandırdığı Suriye kuzeyindeki "Cerablus-Azez arasında kalan bölgeye" sızma girişiminde bulunan örgütün silahlı kolu YPG'yi vurdu. Başbakan Davutoğlu, bu gelişmleri canlı yayında açıkladı.


Demirtaş çıldırdı
Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olan YPG'yi vurması Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı adeta çıldırttı. Terör örgütü YPG'yi savunan Demirtaş “Davutoğlu'nun orada DAİŞ'i tehdit olarak görmek yerine PYD'yi görmesi de onun utancıdır" ifadelerini kullandı. Terör örgütü PYD'nin Türkiye'ye hiçbir tehdit gerçekleştürmediğini savunan Demirtaş, YPG Fırat'ın ötesine geçeceğini ileri sürdü.


Yine haddini aştı
YPG'nin vurulmasına çıldıran Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'na açıklamaları üzerinden hakaret etti. Haddini aşan Demirtaş "Yok Fırat'ın diğer yakasına geçemezmiş. Geçecek Davutoğlu. Bak YPG Fırat'ın ötesine geçecek ve sen de suyun bu tarafından mal mal bakacaksın" ifadelerini kullandı.

Türkiye iki kez vurdu
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, Türkiye'nin "Güvenli Bölge" olarak adlandırdığı Suriye kuzeyindeki "Cerablus-Azez arasında kalan bölgeye" sızma girişiminde bulunan örgütün silahlı kolu YPG'yi vurdu. Geçtiğimiz Cumartesi günü PYD'li silahlı güçlerin bulunduğu iki bot, Fırat Nehri'ni geçmeye çalışırken, Türk Hava Kuvvetleri tarafından tespit edildi. Botun silahlı olduğu ve Cerablus'a doğru sızma aşamasında olduğu belirlenince etkisiz hale getirme kararı alındı.


Bunun üzerine sınırda devriye görevinde olan jetlere vur emri verildi. Jetler aldıkları emir üzerine YPG güçlerini iki kez havadan vurdu. İlki geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen bombalamada, Tel Abyad'ın Türkiye sınırına yakın YPG mevzileri bombalandı. 25 Ekim Pazar günü Türk savaş uçakları, ikinci kez havalanarak YPG mevzilerini tekrar bombaladı. (Yenişafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...