Başbakan Davutoğlu'ndan canlı yayında önemli açıklamalar

Başbakan Davutoğlu'ndan canlı yayında önemli açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları cevapladı

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;
10 MADDELİK BAYRAM MÜJDESİ
Askerlerimizle ilgili olarak er ve erbaşların maaşlarını 100 TL'ye çıkartıyoruz. Vatani görevi yaparken ihtiyaçlarını kısmen karşılayacağı ek katkıda bulunuyoruz. Askeri öğrencilerimizin de aldığı harçlıkları yükseltiyoruz. Astsubayların emeklilik intibaklarını gerçekleştireceğiz.Uzman erbaşların 2200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkartıyoruz. Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artıracağız. Polislerimiz maaşlarında 240 ile 580 lira arasında artış sağlayacağız. Muhtarlarımızın 950 lira olan maaşlarını 1,300 liraya çıkarttık.65 yaş üzeri yaşlılarımız kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşlarını alabilecekler. Gençlerimiz gelir testiyle ilgili tüm borçlarını sileceğiz. Öğrencilerimizin burs ücretlerini 400 TL'ye çıkartıyoruz. Şubat ayında 30 bin yeni öğretmen alımı yapacağız.
YENİ VAATLERİN KAYNAĞI
Vaatlerimizin hiçbiri mali disiplini bozmayacak Vaatlerin toplamına baktığımızda 1,5 milyar TL civarında en fazla 2 milyar TL.
(Vatandaşları en çok mutlu edecek projeniz?) Gençlere 50 bin TL karşılıksız vereceğimiz kaynak gençlerimizi çok heyecanlandıran bir proje. Anneler kısmı zamanlı çalışacak ve 4 saat çalışıp 8 saat ücreti alacak.
7 HAZİRAN SONRASI
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli sabah kalktıklarında düşünecekleri tek şey partilerinin durumu. Ben sabah kalktığımda ise terörle mücadelede ne durumdayız, ekonomi ne durumda, okullar başları eğitim nasıl? Biz 7 Haziran'dan beri bunları düşünüyoruz ve daha sonra seçim kampanyamızı yürütüyoruz. Hem seçimi hem de ülke sorunlarını düşünüyorum. Seçimden sonra ise partimizin kurumsallaşması için daha fazla çalışma yürüteceğiz. 
"BAHÇELİ GOL ATMAK İSTEMEYEN TEKNİK DİREKTÖR GİBİ
(Bahçeli'nin sözleri: Bizim içimizden o kadar AK Parti-MHP koalisyonu kurulmasından yana olanlar var ki şaşırıp kalıyorsunuz) "Aslında bu bir itiraf. Sayın Bahçeli'nin kendi tabanıyla iletişiminin kopuk olduğunun itirafı. Kendi tabanına hitap edip yönlendiremeyen birisi kendisine oy vermeyen geniş halk kitlelerine ulaşabilir mi? Kendi tabanına rağmen hükümet olma cesaretini gösteremediğinin itirafıdır. Bizim tabanımız koalisyon istemiyordu biz tabanımızı ikna etmek zorundaydık. MHP tabanı koalisyon istediği halde Bahçeli hükümet sorumluğunu almaya cesaret edememiştir. MHP tabanı her siyasi taban gibi iktidar olmak istiyor. Sayın Bahçeli, futbol maçı yapıp da gol istemeyen teknik direktör gibi. Bahçeli çantadan bahsediyor, biz o çantada ne var görmedik. En başta "boşuna konuşmayalım" dedi."
5. PARTİ 
Bahçeli'nin bir 5. parti fantazisi çıktı. 5. parti belki MHP içinden çıkar. Bizim başka partilerin iç işleri ile ilgilenecek vaktimiz yok.
Bugün Nusaybin'de bir sandık müşahidimiz, üyemiz şehit edildi. Medeni Konak Beyi şehit ettiler. Daha Bahçeli ve Kılıçdaorğlu'ndan bir telefon almadık. Nerede Demirtaş bir kınama duydunuz mu? AK Parti'ye bir saldırı olsun hepsi sessizliğe bürünür. Bir de kutuplaşmadan bahsediyorlar.   
SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A SORU
Ankara'daki saldırıda biz vatandaşımızla ilgilenirken Demirtaş çıktı bize 'katil' dedi. Peki, Medeni Konak'ın katili kim? Demirtaş çıksın 'katil' desin. Bahçeli de aynı dili kullanıyor. Bütün meseleleri AK Parti'yi zayıflatmak ve Türkiye'yi belirsizliğe düşürmek.
DAEŞ İSLAMIN ADINI KİRLETİYOR
DAEŞ İslamın adını kirleten kanlı bir terör örgütü. Birilerine hizmet eder şekilde ortaya çıkıyor.  Ülke bir blirsizliğe düştü görüntüsünde oldu harekete geçti. Birileri bu örgütü yönlendiriyor. Suruç saldırısının olduğu zaman da aynı şekilde. Ama duyarlı vatandaşlarımız bu oyuna gelmedi onlara çok teşekkür ediyorum. DHKP-C ile PKK arasında paslaşmalar var. 
PKK niye barajları bombalıyor biliyor musunuz? Eğer orada 200-300 kişi varsa onlardan bazıları PKK'ya militan olacak bunun için. 
ONU KİMSE AYAKTA TUTAMAZ
Esed'e önce Hizbullah ardından İran geldi. Şimdi de Rusya geldi. Halkıyla savaşan rejimi kimse ayakta tutamaz. Er veya geç bu zulümlerin sonu gelir. Rusya bu anlamda Esed'i ayakta tutmak için müdahil oldu. Rusya'nın operasyonlarının yüzde 90'ı Özgür Suriye Ordusu'na yönelik.
KAYYUM ATANMASI
Bu hukuki bir süreçtir. Hükümet müdahil olmamıştır. Basın özgürlüğü konusunda Türkiye'de nasıl bir serbesiyet olduğu, bizlere hakaretlere bakınca herkes görüyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...