Erdoğan: Çözümün muhatabı artık millettir

Erdoğan: Çözümün muhatabı artık millettir

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, 'Süreci buzdolabına koyduk. Bundan sonra muhatabımız sadece millettir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber ve Atv ortak canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Melih Altınok'un sorularını cevaplandıran Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini özetle şöyle dile getirdi:
Ben bir defa şunu açık net söylüyorum. Benim Kürt vatandaşımla, Kürt kardeşimle teröristi yan yana getirmeyin. Terörist başka bir şey ki; bunlar haindir, alçaktır, ihanet içindedir ve bu vatanı parçalamak isteyen şebekelerdir, örgütlerdir. Ama benim Kürt kardeşim ayrıdır. Terör örgütünün tabii ki tek besin kaynağı var; kandır, kaostur. Dağda Kürt insanı değil 2 bini aşkın terörist öldürüldü. Dağdakilere sesleniyorum: Kürt kardeşlerimizin bu ülkeye sadakatini biliyorum ama teröristlerin de ülkemi bölme gayretini biliyorum. İşte bakın bu akşam Suriye tarafına kaçarken yakalananlar var, canlı bomba. Üzerlerinde 7 kilo TNT. Kim bilir nerede yapacaklardı, seçim öncesi. Bunları biz yakından takip ediyoruz.


Terörle mücadelede kimse bizden şunu beklemesin. 'Acaba bu operasyonlara ara verilecek mi?' Bakın pazar günü sonuç ne olursa olsun. Cumhurbaşkanı olarak bu görevde bulunduğum sürece, benim anayasa gereği belirlenmiş görevlerim var. Nedir o? Milletin birliği, beraberliği, bütünlüğüdür, devletin bekasıdır. Bunu sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Silahlar bırakıldığı, gömüldüğü zaman operasyonlar durur. 


Demokratik Açılım diye başladı, ondan sonra Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi diye devam ettik, daha sonra da Çözüm Süreci'yle bunu taçlandıralım istedik. Karşımızda bir muhatabımız olur diye inandık ama karşımızda bir muhatap yokmuş. O zaman muhatap olmadığına göre, bunu buzdolabına koymak lazım. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'yle yolumuza devam ederiz. Netice aldık, bitti, bittiyse, zaten mesele kalmadı demektir. O zaman da artık noktayı koymuş oluruz. Bundan sonra da artık böyle bir grupla, grupçukla oturup da bu işleri konuşmaya gerek yok. Bundan sonra Çözüm Süreci'yle ilgili muhatabımız, bundan sonra millettir.


Ne yazık ki Paralel Yapı, devletin içerisine  sızmış virüs gibi. İstihbaratta da var, emniyet istihbarat, milli istihbarat,  öbür tarafta emniyet teşkilatı, öbür tarafta Silahlı Kuvvetlerimiz. Bütün bu  yerlerin hepsinde bunlar var. Buralardan çok ciddi iletişim sağlamaya devam  ediyorlar. Bakanlıkların içerisinde hemen hemen hepsinde var. Bunları A'den Z'ye  temizlemek mümkün değil. Her şeyden önce bir defa 657 değiştirilmediği sürece bu  iş çözülmez. 657, yani memurun Muhakemat Kanunu değiştiği andan itibaren burada  farklı bir sistem oturtulabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...