Demirtaş'tan seçmene çağrı!

/ Kaynak: İHA
Demirtaş'tan seçmene çağrı!

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, seçmenlere çağrıda bulunarak, seçimlere katılım rekoru kırılması gerektiğini söyledi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Galatasaray'da Cumartesi Anneleri'nin oturma eylemine katıldı.
Etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, yarın yapılacak seçimlerle ilişkin olarak, “Yarın son yıllarda yapılan en yüksek katılımlı seçim olacağın tahmin ediyoruz. Çağrımız bu yönde. Kimse evinde oturmasın. Yarın bizlerin eline verilecek küçücük mühür, çocuklarımızın ve torunlarımızın nasıl bir ülkede yaşayacağı ile ilgili önemli bir araçtır. Seçimi mutlaka önemseyin ve lütfen 1 saatinizi ayırın ve geleceğimiz için oy kullanın. Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Diktatörlükle demokrasi arasında tercih yapmanın tarihsel fırsatıdır önümüzde duran. Katılım yüksek olacak, bir rekor kırabilmeliyiz" diye konuştu.
Yarın demokrasi adına önemli bir kazanım olacağını düşündüğünü söyleyen Demirtaş, "7 Haziran bunun örneğiydi. Başardınız. Bir tek adam iktidarının yıkılabileceğini gösterdiniz. 1 Kasım'da daha iyisini yapabilirsiniz. 
Seçim sürecinde yaşanan sıkıntıları da anlatan Demirtaş, “Yüzlerce arkadaşımızı kaybettik, bundan daha büyük zorluk olabilir mi. Çalışma arkadaşlarımız parçalandı. Tutuklamalar, gözaltılar hala devam ediyor. Bir adaletli seçim gerçekleşmiyor Türkiye'de. Biz buna rağmen diktatörü devirdik. Buna rağmen yarın halk iktidarının ne kadar yakın olduğunu göstermek istiyoruz. Zorluklar çok fazlaydı ama direniş ve umut ondan daha büyüktür. Böyle ayakta kaldık. Yarın seçimi bu ruhla kazanacağız" dedi. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...