CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'istifa' açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'istifa' açıklaması

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları:

"Ortaya çıkan tablo sorumluluğumuzu ileri taşımıştır. Sorumluluğumuz daha da artmıştır. CHP, seçim öncesi yaptığı çalışmalardan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumsuz tepki almamıştır. CHP'deki değişim kararlılıkla devam edecektir. İnsan haklarına saygı gibi konularda gücün zehirlenmemesi lazım. Bütün bunları dikkatle izleyeceğimizi vatandaşların bilmesi gerekiyor. Kimse kendisini hukukun üstünde görmemeli.

Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz. Sorumluluklar içinde görevimizi yapmaya çalışacağız. O açıdan bütün yurttaşların endişe duymaması gerekiyor. Toplum adına gerekli muhalefeti yapmak bizim temel hedefimizdir.


Kılıçdaroğlu "istifa edecek misiniz' sorunu şöyle cevapladı:

CHP'yi diğer partilere benzetmeyin. Demokrasiyi bu ülkeye getiren partiyiz. Kurallar neyi gerektirirse, o kurallar aynen çalışır. Oyumuz arttı, milletvekillerimiz arttı ama kendimizi başarılı görmüyoruz. Kurultay sürecimiz devam ediyor. Duruma göre hareket edeceğiz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...