AK Parti oylarındaki "ters evetin" sırrı!

AK Parti oylarındaki "ters evetin" sırrı!

POLİTİKA Haberleri

Dün oy kullanma işlemleri devam ederken sosyal medyaya çok sayıda oy pusulası fotoğrafı düştü.

Yasak olmasına rağmen vatandaşlar kullandıkları oyun fotoğrafını çekip paylaştı. Bu pusulalar arasındaki ters evet vurulmuş çok sayıda AK Parti oyu ise dikkat çekti. Bunun bir anlamı var. AK Parti'ye oy veren BBP'li gençler ters evet ile kendilerine göre bir tavır sergilediler.


AK Parti 1 Kasım seçimlerinde oyunu 7 Haziran'a göre 4.5 milyon artırarak yüzde 49 ile tek başına iktidar oldu. Siyasi analistler 4.5 milyon oyun içinde çok sayıda parti tabanında seçmen olduğunu söylüyor.

Sosyal medyada yayılan AK Parti'ye mühür vurulmuş oy pusulalarındaki “ters evet“ ise dikkat çekti. Pusulalardaki ters evetin bir anlamı var. Büyük Birlik Partisi'nin gençlik yapılanması olan Alperen Ocakları'na bağlı üyeler oylarını AK Parti'ye verdiler ama “ters evet” ile de kendilerine göre bir tavır sergilediler.

Alperen Ocakları'ndan bir yönetici “AK Parti oylarındaki “ters evetin” bizce bir anlamı var. Çekincelerimize rağmen AK Parti'ye oy verdik. Ekonomik istikrar, kalkınma çok umurumuzda değil. Türkiye Müslümanların emin beldesi olsun ve terörün belini kıralım, bütün derdimiz bu” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...