MHP'den seçim sonuçlarına itiraz!

/ Kaynak: AA
MHP'den seçim sonuçlarına itiraz!

POLİTİKA Haberleri  / AA

MHP, Manisa'nın Saruhanlı ve Şehzadeler ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz etti.

MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Mustafa Güvenç, ilçede 137 sandıkta kullanılan oyların 37 bin 707'sinin geçerli, 787'sinin ise geçersiz sayıldığını, yurt dışı oyların eklenmesiyle partisinin Manisa'dan çıkardığı milletvekili sayısının 1'e düştüğünü belirtti.

Geçersiz oylarda hata olduğunu düşündükleri için itirazda bulunduklarını ifade eden Güvenç, "Oyların yeniden incelenmesini istedik. Sonuçtan umutluyuz. 1 olan milletvekili sayımızı 2'ye çıkaracağımıza inanıyoruz" dedi.

MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar da, bin 98 geçersiz oya itiraz ettiklerini söyledi.

Kocatepe Mahallesindeki 1179 numaralı sandıkta sahte oy pusulası tespit ettiklerini öne süren Kutlar, itirazları neticesinde bu sandıktaki oyların tamamının yeniden sayılacağını ifade etti.

Bedesten Salonu'nda kurulan sandıklara da itiraz edeceklerini dile getiren Kutlar, "Orada kameraların birkaç saat kayıtta olduğunu tespit ettik. Bu tamamen hukuksuz bir durumdur. Ayrıca yurt dışından gelen oylarla birlikte ne yazık ki 2. sıradaki adayımız Osman Oktay, az bir farkla milletvekili seçilemedi. İnanıyorum ki itirazlarımız neticesinde adayımızı Meclis'e göndereceğiz" diye konuştu.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...