Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'ya ağır darbe! O isim öldürüldü

PKK'ya ağır darbe! O isim öldürüldü

POLİTİKA Haberleri

Tunceli'deki operasyonda, bir süre önce kimlik kontrolü yaparken görüntülenen sözde Dersim saha karargahı komutanı Celal Candemir öldürüldü

Güneydoğu'da PKK'lılara yönelik operasyonlar ve teröristlerce oluşturulan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması çalışmaları sürüyor.
Alınan bilgilere göre 31 Ekim'de Tunceli Alacık Mahallesi bölgesinde şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in adı verilen operasyonda terör örgütünün Sözde Dersim Saha Doğu Karargahı ÖSB sorumlusu “Şiyar” kod adlı Celal Candemir öldürüldü. Candemir'in Tunceli merkez Alacık köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Candemir bir süre önce Tunceli'de yol keserek kimlik kontrolü yaparken görüntülenmişti.
Terör örgütü PKK'ya 2013 yılında katılan Candemir, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı "Aranan teröristler" listesinde ise "gri" kategoride yer alıyordu.
 
HAKKARİ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI
 
Öte yandan dün Hakkari Valiliği, Yüksekova'da teröristlerce oluşturulan hendek ve barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran iki terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
  
'Cadde yayalara açıldı' 
Valilikten yapılan açıklamada, trafiğe kapatılan yolları açmak amacıyla güvenlik güçlerince Cumhuriyet Mahallesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kurulan barikatların kaldırılması için Sabah saatlerinde müdahaleye başlandığı belirtildi.
Yapılan müdahaleler esnasında örgüt mensuplarınca güvenlik güçlerine karşı uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtilen açıklamada, “Güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonucu iki bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan müdahaleler sonucu beş barikat güvenli bir şekilde kaldırılarak Kani Haydar Caddesi araç ve yaya trafiğine açılmıştır” denildi.
Alınan bilgilere göre çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, öğle saatlerinde ara sokaklarda bulunan göstericiler, polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Ardından güvenlik güçleriyle YDG-H'li teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada silahla yaralanan Çetin Dara ve Doğan Doğma kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde öldü.
 
Askere bombalı saldırı
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından kaçakçılık ile mücadele kapsamında Çağıl mezrasına operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 bin 600 kilo esrara denk ekili vaziyette 12 dönüm 180 bin kök hint keneviri, 544 kilo kubar esrar, 1 av tüfeği, 1 tabanca ele geçirildi. Operasyondan dönen askerlerin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılırken can kaybı yaşanmadı.
 
Ergani İlçesi'nde düzenlenen operasyonda da ortaya çıkarılan PKK'ya ait bir sığınakta 1 kilogram C-4 patlayıcının yanı sıra çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...