7/24 mesai

7/24 mesai

POLİTİKA Haberleri

Hükümet kurma çalışmalarıyla ilgilenen Başbakan Davutoğlu, diğer yandan AK Parti teşkilat yöneticileriyle bir araya gelip istişarede bulunacak.

İsmail Sonsuz ANKARA
Partisini seçimlerden büyük bir zaferle çıkaran Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni dönem için hummalı bir çalışma başlattı. Bir yandan “Hükümet Programı”, diğer yandan “Eylem Planı” hazırlanırken Davutoğlu bugünden itibaren yoğun bir mesaiye odaklanacak. Seçimlerin ardından hem dinlenen hem de yeni kabine ve “Hükümet Programı” için çalışan Başbakan'ın önceliklerinden biri teşekkür turları olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde yaptığı gibi, Davutoğlu'nun da AK Parti'nin en çok oy aldığı bazı illeri ziyaret etmesi planlanıyor. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye en yüksek oy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağı Rize'den çıkmıştı. Bu kenti, Konya, Bayburt ve Kahramanmaraş izlemişti. Bu illerden hangilerine gidileceği, yapılacak planlamayla netleşecek. AK Parti, seçimlerde 63 il, 740 ilçede birinci olmuş, 17 il ve 221 ilçede ikinci sırada gelmişti, sadece Tunceli'de ve 9 ilçede üçüncü sırayı almıştı. 
TEŞKİLATLARLA İSTİŞARE
Başbakan Davutoğlu, teşekkür turlarının yanı sıra, seçim öncesinde olduğu gibi yine istişare mekanizmasına odaklanacak. Teşkilata teşekkür edecek olan Davutoğlu, yeni döneme ilişkin mesajları da birinci ağızdan iletecek. Bu amaçla birbiri ardına teşkilat toplantıları gerçekleştirilecek. Yarın MKYK'sını seçimlerden sonra ilk defa toplayacak olan Davutoğlu'nun, ilerleyen günlerde il ve belediye başkanlarıyla birlikte yeni milletvekilleri ve aday yapılmasına karşın seçilemeyen isimleri ayrı ayrı kabul etmesi öngörülüyor.  Davutoğlu, parti teşkilatıyla en geniş katılımlı toplantıları ise 9-11 Aralık'ta Afyonkarahisar Kampı'nda yapacak. Kampta, yeni dönemin rotası gözden geçirilecek ve Davutoğlu, teşkilattan beklentilerini aktaracak. Terörle mücadeleden Suriye krizine, ekonomiden yeni Anayasa'ya kadar başlıklar kamp gündeminde olacak. Başbakan, hükümet kurulduktan sonra ilk ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan'a düzenleyecek. Davutoğlu'nun Irak'a gitmesi de planlanıyor. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...