Türkeş'in koltuğuna o oturdu

Türkeş'in koltuğuna o oturdu

POLİTİKA Haberleri

MHP'den ihraç edilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in yerine Başkanlık Divanı üyeliğine Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ seçildi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu  (MYK) toplantısı sona erdi. Basına kapalı gerçekleştirilen ve 1 saat 20 dakika süren toplantıda,  partinin boş bulunan Başkanlık Divanı üyelikleri için seçim yapıldı. 
Partiden ihraç edilen Türkeş'in yerine Özdağ getirilirken, 7 Haziran  seçimi sonrasında Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği teklif edilmesinin ardından  kendi isteğiyle Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan İzmir Milletvekili  Tanrıkulu da yeniden Başkanlık Divanı üyesi seçildi. 
 
Ahmet Kenan Tanrıkulu Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel  Başkan Yardımcılığı, Ümit Özdağ ise Dış İlişkilerden ve Türk Dünyasından Sorumlu  Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 
 
 Kurultay tarihinde değişiklik yok 
 
Alınan bilgiye göre Bahçeli, MYK toplantısında, seçim sonuçları ve  sonrasındaki gelişmeleri de değerlendirdi. 
 
Devlet Bahçeli, "bütün algı operasyonlarına rağmen MHP'nin dimdik  ayakta olduğunu, 'parti içi muhalefet' yürütüyormuş gibi görünenlerin  yaptıklarının hiçbir şey ifade etmeyeceğini" söyledi. 
 
Bahçeli, 2018'deki kurultay tarihinde de bir değişikliğin  yapılmayacağını, bu sürecin olağan şekilde işleyeceğini ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...