Gökçek’ten Moskova’ya mektup!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Gökçek’ten Moskova’ya mektup!

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Melih Gökçek, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’e mektup göndererek, Ankara’ya davet ettiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’e mektup göndererek, Ankara’ya davet ettiğini söyledi. 
Başkan Gökçek, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından gerilen iki ülke ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çeşitli ülkelerin Ankara büyükelçilerinin ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorusu üzerine konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Melih Gökçek, Rusya’nın başkenti Moskova ile Ankara arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin devam edeceğini kaydederek, “Kesinlikle devam edecek. Herhangi bir şekilde bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Sayın belediye başkanına (Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin) özel bir mektup gönderdim. Göndermiş olduğum mektupta Türkiye’ye davet ettim” dedi. 

“Mektupta iki ülkenin ilişkilerinin düzeleceği kanaatinde olduğumu ifade ettim” diyen Başkan Gökçek, “Türkiye’ye gelirlerse tekrar bu dostane ilişkilerin Rusya ve Türkiye arasında başlaması için iki kentin çok güzel bir başlangıç yapacağına inandığımı anlattım. Aynı tarzda da devam edecek. Aralık ayı itibariyle Moskova’da Ankara Günleri yapacaktık. Umut ederim ki ilişkiler devam eder. Onu da yaparız” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...