Paralel Yapı'nın son oyunu

Düzenleyen:
Paralel Yapı'nın son oyunu

POLİTİKA Haberleri

Kaynak Holding’e atanan kayyumlar, eski yönetim kurulunun kâr payı olarak dağıtma kararı aldığı 30 milyon lirayı Hollanda’ya aktardığını tespit etti.

Hükümete darbe girişimine dönüşen 17-25 Aralık operasyonu sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan paralel yapının bir oyunu daha açığa çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding’e yönelik soruşturma kapsamındaki incelemelerde ilginç bilgilere ulaşıldı. Holdinge atanan kayyumlar, eski yönetim kurulunun 30 milyon lirayı ortaklarına kâr payı olarak dağıtma kararı aldığını tespit etti. Ancak yapılan incelemede 30 milyon liranın ortaklara dağıtılmadığı belirlendi. Söz konusu para, 3 seferde avro olarak Hollanda’ya aktarılmış. Kayyumlar, konuya ilişkin yönetim kurulu kararının iptali ve paranın iadesi talebiyle ticaret mahkemesine dava açacak. 
GİZLİ BÖLMEDE SERVER
 Bu arada; Kaynak Holding’in Bağcılar’daki Teker İş Merkezi’nde, duvar içindeki gizli bölmede 300 terabayt büyüklüğünde server bulunmuştu. Aynı bölme içinde Kimse Yok Mu Derneği’ne ait 40 terabaytlık ayrı bir sunucu daha ortaya çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten savcılığın talebiyle Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, sunucu üzerinde inceleme yapılabilmesi amacıyla kopyalama ve el koyma kararı verdi. 
SIZINTI YAZARINA HAPİS
Öte yandan; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanan Sızıntı Dergisi yazarı Bahri Şenkal’a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Son duruşmada kendini savunan Şenkal, “Üzerimden algı operasyonu yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı’na yönelik herhangi bir art niyetim, olumsuz bir söylemim de yoktur” ifadesini kullandı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...