'Milli meselelerde ortak ses çıkarmayı başarmalıyız'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Milli meselelerde ortak ses çıkarmayı başarmalıyız'

POLİTİKA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Siyasi görüşlerimiz, dünya görüşlerimiz farklı olabilir, ama milli meselelerde ortak ses çıkarmayı başarabilirsek meselelerimizin çözümünde büyük katkı sağlamış oluruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Birtakım uluslararası medya kuruluşları üzerinden de sanki Türkiye'de bir iç savaş varmış gibi ve Türkiye'de durduk yere güvenlik kuvvetleri böyle bir operasyona başlamış gibi son derece yanlış algıları körükleyecek birtakım işlerin yapıldığı ortamda Türkiye'deki medyanın milli bir duyarlılık göstermesini istemek herhalde bütün vatandaşların ortak hakkıdır diye düşünüyorum" dedi.

Ordu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Kurtulmuş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yönetim kurulu üyeleri ve Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın tarafından karşılandı.

Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, yeni dönemde özellikle Anadolu medyasının güçlenmesi bakımından hükümet olarak üzerlerine düşen sorumlulukları ve destekleri sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye'de medyanın gelişmesinin önemli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Medyanın üç ayaklı bir şekilde faaliyet göstermesini temenni ederiz. Bunlardan bir tanesi medyanın fikir özgürlüğüne sahip çıkarak herkesin dilediği şekilde fikrini söyleyebileceği bir ortamın olmasıdır. İkincisi, bunu yaparken de medya kuruluşlarının ülkemizin dirliğini, birliğini, esenliğini, ulusal bütünlüğümüzü, Türkiye'nin ortak hedeflerini koruyup, kollayan bir perspektife sahip olması lazım. Üçüncü temel ayaksa basın etik kuralları dediğimiz ama sadece kağıt üzerinde yazılı olanlar değil, bunun da ötesinde bu ülkenin medeniyet değerlerine sahip çıkan, bu ülkenin tarihsel, kültürel birikimlerine sahip çıkan ve aynı zamanda kişilik haklarına, insanoğluna saygı gösteren bir gazetecilik anlayışının olmasını temenni ederiz."

Konuşmanın ardından Kurtulmuş'a plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kurtulmuş, daha sonra Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya geldi. Cemiyet Başkanı Erdoğan Erişen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Medyanın, 21. yüzyıl Türkiye'sine uygun hale gelmesi gerektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Medyanın objektif gazetecilik ilkelerine riayet etmesi, aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzü sağlayacak ve ortak çıkarlarımız doğrultusunda ortak hareket etmeyi başarabilecek bir olgunluğa ulaşması lazım. Aynı şekilde medyanın bilgilendirme faaliyetlerini yaparken söz konusu bütün tarafların hak ve hukukunu koruyacak, bütün insanların izzet ve onurunu koruyacak bir bakış açısıyla da mesleğini icra etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Medyanın çok büyük bir rekabet alanı içerisinde yer aldığını belirten Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu rekabetin varlığı medyanın kalitesini artıracak bir husus olmalıdır. Bu rekabet ortamı içerisinde medyanın imkanlarını, birtakım kişisel menfaatlerin aracı olarak kullanmadan, tabii ki bu bir meslektir, tabii ki medya kuruluşlarının her birisi de bu mesleğin kendisi bakımından değerli imkanlarından istifade edecektir. Ama asla şahsi menfaat ve çıkar için kullanmadan objektif habercilik ve kamuyu aydınlatma görevinin bir parçası olarak görmek lazım. Bunun için de özellikle şu günlerde terörle çok yoğun bir mücadelenin verildiği, sadece terör örgütü ile değil, terör örgütünün ortaya çıkarmış olduğu bu algı üzerinden Türkiye'nin maalesef köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığı, birtakım uluslararası medya kuruluşları üzerinden de sanki Türkiye'de bir iç savaş varmış gibi ve Türkiye'de durduk yere güvenlik kuvvetleri böyle bir operasyona başlamış gibi son derece yanlış algıları körükleyecek birtakım işlerin yapıldığı ortamda Türkiye'deki medyanın milli bir duyarlılık göstermesini istemek herhalde bütün vatandaşların ortak hakkıdır diye düşünüyorum."

Kurtulmuş, herkesin sorumluluk alması gerektiğine işaret ederek "Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, dünya görüşlerimiz farklı olabilir, hayat tarzlarımız farklı olabilir ama sonuçta milli meselelerde ortak ses çıkarmayı başarabilirsek meselelerimizin çözümünde büyük katkı sağlamış oluruz. Aynı şekilde Türkiye'nin hak etmediği yanlış bir algı operasyonuna ya da yanlış bir algı taarruzuna karşı bırakılmış olması da ancak medyanın, ulusal ve yerel medyanın hep beraber her alanda faaliyet göstermesi ve ortak duyarlılık göstermesiyle mümkündür" ifadesini kullandı.

"Hiç kimsenin fındık fiyatları üzerinden bir spekülasyon yapmasını seyretmeyiz"

Seçim öncesi "fındıkta alan bazlı gelir desteğinin devam etmesi" yönündeki sözlerinde durduklarını belirten Kurtulmuş, "Fındıkla ilgili gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Fındıkla ilgili herhangi bir spekülasyon ihtimalini görürsek burada devlet olarak yüz binlerce insanımızın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa onu yaparız. Burada hiç kimsenin fındık fiyatları üzerinden bir spekülasyon yapmasını seyretmeyiz. Bunun çok net bilinmesini arzu ederiz. İnşallah önümüzdeki günlerde tarım bakanımızla tekrar görüşeceğiz. Bununla ilgili çok hassas bir şekilde konuyu takip ederek gerekli işlemleri yaparız" diye konuştu.

Şehit evi ziyareti

Ordu Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneğini de ziyaret eden Numan Kurtulmuş, ardından Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Yalçın Yamaner'in, Altınordu ilçesindeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...