Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu'nun AB heyetine YPG uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan Davutoğlu'nun AB heyetine YPG uyarısı

POLİTİKA Haberleri  / AA

AB heyetini kabul eden Başbakan Davutoğlu, Suriye müzakerelerine ilişkin değerlendirmede bulunarak YPG'nin PKK'nın uzantısı bir terör örgütü olduğu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AB heyetini kabulünde, "Cenevre'de başlaması beklenen Suriye müzakerelerine ilişkin, Türkiye'nin gerçek bir muhalefetin masada olması yönünde her türlü katkıyı vermeye bugüne kadar olduğu gibi devam edeceğini, YPG'nin PKK'nın uzantısı bir terör örgütü olduğunu" belirttiği öğrenildi.

Başbakanlık yetkililerince, Davutoğlu'nun AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini'yi kabulünde, başta mülteciler konusu olmak üzere Türkiye ile AB arasında devam eden işbirliği süreci, Türkiye'nin tam üyelik müzakereleri, gelecek dönemde Türkiye ile AB arasında yapılacak toplantılar, Rusya'nın bölgedeki varlığı ve diğer bölgesel konuların ele alındığı kaydedildi.

Yetkililer, Başbakan Davutoğlu'nun Cenevre'de başlaması beklenen Suriye müzakerelerine ilişkin Türkiye'nin gerçek bir muhalefetin masada olması yönünde her türlü katkıyı vermeye bugüne kadar olduğu gibi devam edeceğini belirterek, YPG'nin PKK'nın uzantısı bir terör örgütü olduğunun altını çizdiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...