Bakan Çelik: "Vatandaş enflasyona ezdirilmeyecek"

/ Kaynak: İHA
Bakan Çelik: "Vatandaş enflasyona ezdirilmeyecek"

Politika Haberleri  / İHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tüm sabit ücretlilerin maaşlarının her zaman enflasyonun üzerinde artış göstereceğini belirterek, ''Vatandaşımızı kesinlikle enflasyona ezdirilmemesi anlayışıyla hareket ettik'' dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tüm sabit ücretlilerin maaşlarının her zaman enflasyonun üzerinde artış göstereceğini belirterek, ''Vatandaşımızı kesinlikle enflasyona ezdirilmemesi anlayışıyla hareket ettik'' dedi. nbsp;
Bakan Çelik, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Açılış öncesi konuşan Bakan Çelik, sabit gelirlilerin, emeklilerin ve asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmediğini ve bundan sonra da ezdirilmeyeceğini söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim gelirlerinin 10 yıl içerisinde 20 milyar TL'den 102 milyar TL'ye yükseldiğini ve bu süre zarfında sigortalı çalışan sayısının 12 milyondan 18,5 milyona yükseldiğini ifade eden Bakan Çelik, şunları söyledi: nbsp;
''Sabit gelirliler, emekliler, asgari ücretliler kesinlikle bu dönem içerisinde enflasyona ezdirilmedi. İntibak yasasıyla, zamlarla vatandaşımızı kesinlikle enflasyona ezdirilmemesi anlayışıyla hareket ettik ve ciddi artışlar yaptık. Vatandaşımızın 'Bu ücret yeterli değil' söylemine saygı duyuyoruz. Emekli daha fazla ücret istemekte haklı. Asgari ücretli de istemekte haklı. Ama pastanız büyük değilse pastanıza göre, devletin imkanlarına göre hareket etmeyip hazineyi borçlandırırsanız, devlet idaresine başvurursanız, bu millete yapacağınız en büyük ihanettir. Bütün sabit ücretlilerin maaşları her zaman enflasyonun üzerinde bir artış gösterecektir.''
Sosyal Güvenlik Kurumu olarak gerçekleştirdikleri hizmetlerin aynı kalitede devam etmesi için istismarların ortadan kalması gerektiğine de vurgu yapan Bakan Çelik, ''Hak etmediği halde sağlıktan yararlanan, ihtiyacı olmadığı halde ilaç reçetesi yazdıranlar, hastaneye ve eczaneye ihtiyaç duyan insanların haklarını gasp ettiklerini unutmasınlar'' dedi.
Açılış törenine katılan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise, Sosyal Güvenlik Kurumu reformunun Türkiye'de yüzyılın reformu olduğunu belirtti. Birçok ülkenin 2008 yılından bu yana Türkiye'ye geldiğini ifade eden İlhan, ''Birçok ülke bu reformu nasıl bu kadar kısa bir süre içinde vatandaşların da kabulüyle birlikte gerçekleştirdiğimizi merak ediyor'' diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Bakan Faruk Çelik, Kırklareli Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisini izledi. Daha sonra Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın da katılımıyla Babaeski Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra Bakan Çelik, merkezi gezerek birtakım incelemelerde bulundu. Bakan Çelik, daha sonra Tekirdağ'a gitmek üzere Babaeski'den ayrıldı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...