MHP'de tavşan polemiği

Düzenleyen:
MHP'de tavşan polemiği

POLİTİKA Haberleri

MHP’de gözler kongre için Yargıtay’dan gelecek habere odaklanırken, bu sefer de taraflar arasında tavşan polemiği yaşandı.

Damla Peker ANKARA
Kulislerde MHP adayı Meral Akşener’in Yargıtay’dan seçim yapılmayacak kararı çıkarsa başka bir partide ülkücüleri toplayacağı konuşuluyor. Yeni bir partinin sıfırdan kurulması yerine hazır bir partinin başına geçeceği dedikoduları ise daha yoğun olarak yapılıyor. Ankara kulislerinde konuşulan ‘tavşan partisi formülü’ iddiasına ise ilk tepki Sinan Oğan’dan gelmişti. Oğan, Twitter adresinden “Şimdi de bir ‘tavşan parti’ hikâyesi çıkardılar. Başkasını bilmem ama Bozkurt o tavşanı yer” şeklinde ilginç bir cevap vermişti.
Tavşan parti polemiğini sürdüren ikinci isim ise MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu. Dün yaptığı grup konuşmasında, “Biz siyasette tavşana kaç, tazıya tut demeyiz. Tavşan arayanlara Bozkurt’u hatırlatır, akıllarını da baştan alırız” ifadesini kullandı. Tavşan polemiğinin son ismi ise MHP adaylarından Koray Aydın oldu. Dün yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Yeni oluşum ve tavşan parti gibi iddiaları ve senaryoları tebessümle ve ibretle izliyorum. Ülküdaşlarım, Bozkurtların tavşan partisi olmaz, tek bir partisi olur o da Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Aklında başka parti olanlarla da bizim hiç bir işimiz olmaz. Çünkü, biz yağmur nereye yağarsa tarlamızı oraya taşıyanlardan değiliz.”
Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisinde 15 Mayıs’ta yapılacak olan kurultayı durdurma kararı alan Kastamonu Tosya Mahkemesi, verdiği bu durdurma kararını kaldırdı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...