Dubai Port, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak

Düzenleyen:
Dubai Port, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en önemli konteyner terminallerinden olan Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını yapacak.

Yatırım tutarı 650 milyon dolar olarak gerçekleşen DP Yarımca, Türkiye'de 350 metrenin uzerindeki uzunluklarıyla 2 ultra büyük konteyner gemisini aynı anda elleçleyebilen ilk derin rıhtımlı konteyner limanı olacak. Yıllık 1 milyon 300 bin konteyner elleçleme kapasitesiyle Türk sanayisinin kalbinde yer alan İzmit Körfezi’ndeki Liman ile Kocaeli küresel bir ticaret merkezi haline gelecek. 

Altı kıtada aralarında Kanada, İngiltere, Fransa ve İspanya’nın da bulunduğu 31 ülkede 77 terminali işleten ve dünyanın üçüncü büyük konteyner terminal operatörü olan Dubai merkezli DP World’ün, Türkiye’de 650 milyon dolarlık yatırım ile kurduğu DP World Yarımca Limanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Mayıs Cuma günü resmi olarak açılacak. 

Başbakanlık Yatırım Ajansı’nın 2006 yılından bu yana takip ettiği projede sona gelinmesine ilişkin olarak T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut şunları söyledi:  “Ajans olarak başından beri yakından takip ettiğimiz ve gerçekleşmesinde büyük emek sarfedilen DP World Yarımca konteyner limanı projesinin operasyona geçme aşamasına gelmiş olmasından hem şahsım hem de kurumum adına büyük bir memnuniyet duyuyorum. Projenin, dünyanın en büyük konteyner liman işletmecilerinden biri olan DP World firması tarafından yürütülmesinin, dünya yatırım ligindeki yeri itibariyle Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum.Bu projenin gerçekleşmesi Başbakanlıkları döneminden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük destekleri ile sağlanan sinerji dahilinde başta DP World şirketinin, ilgili tüm bakanlıklarımızın, merkezi ve yerel ilgili tüm kamu kurumlarımızın ve hatta iş dünyamızın saygıdeğer bazı temsilcilerinin gösterdiği büyük özveriyle mümkün oldu, bu anlamda örnek bir başarı hikayesi olduğunu söyleyebiliriz.”

Açılışa ilişkin olarak DP World Yarımca CEO’su Nichola Silveira ise, “DP World ailesinin en yeni üyesi olan Yarımca Konteyner Terminali’ni hizmete sokuyor olmaktan olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Dünyada sayılı Türkiye’de ise ilk olan birçok teknolojiye ev sahipliği yapan limanımız müşterilerine en hızlı, en etkin, en verimli ve en güvenli şekilde hizmet vermek üzere tasarlandı ve inşa edildi.  Bu yatırımın Türkiye’ye kazandırılmasında önemli katkısı bulunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’na şükranlarımı sunuyorum. DP World Yarımca sürdürülebilir bir gelecek için çevreyi korumaya, tüm çalışanları için güvenli ve emniyetli bir çalışma ortamı sağlamaya ve faaliyet gösterdiği toplumların güçlenmesine ve gelişimine olumlu katkılar sunmaya kendisini adamıştır. Yereldeki bilgi birikimimizi küresel tecrübemizle birleştirerek müşterilerimizin küresel pazarlara erişiminde tercih ettiği liman olurken, aynı zamanda Türkiye’nin ve bu bölgenin gelişimine daha fazla katkı sağlamaya başladığımız için hepimiz ayrı bir heyecan duyuyoruz” şeklinde konuştu. 

DÜNYANIN SAYILI TERMİNALLERİNDEN

DP World Yarımca, en yeni teknolojiye ve sıfır karbon salınıma sahip uzaktan kontrollü rıhtım ve kara vinçleri, liman girişinde tır kuyruklarının önüne geçilmesinde etkili araç rezervasyon sistemi ve liman içi ilk tır park alanı ile limanı çevreleyen gürültü azaltıcı akustik ses duvarları gibi çevre dostu ve yenilikçi yatırımlarıyla yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın önde gelen sayılı konteyner terminallerinden biri olarak gösteriliyor.  

ÇALIŞANLARIN %99’U TÜRK, CEO DAHİL 5'TE 1'İ KADIN

DP World Yarımca bugün, büyük çoğunluğu Kocaeli ve çevresindeki yerleşim yerlerinden, 267’si doğrudan olmak üzere toplam 329 kişiye istihdam olanağı sağlanmaktadır. En teknik saha görevleri ve üst düzey yöneticilik pozisyonları dahil olmak üzere çalışanlarının %20‘sini kadınların oluşturduğu DP World Yarımca, diğer alanlarda olduğu gibi iş yerinde fırsat eşitliği ve çeşitliliğin desteklenmesi konularında da sektöre liderlik etmektedir. Çevresinin, müşterilerinin ve çalışanlarının memnuniyetini ve çevreye saygıyı en tepede konumlandıran DP World Yarımca, uluslararası standartlarda bir hizmet anlayışını ve çalışma ortamını en iyi şekilde sunmaktadır. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...